Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Călătorie în Laponia, ”țara lui Moș Crăciun”. Excursiile cu sania trasă de reni sau câini, una din principalele atracții

Laponia, un tărâm al basmului, unde peisajele par desprinse din pelicula Cronicile din Narnia. Euronews România a ajuns la peste 3.400 de km distanță de casă și la minus 27 de grade Celsius, în țara lui Moș Crăciun, locul unde se îmbină într-o armonie perfectă magia Crăciunului cu nostalgia copilăriei.

Într-o regiune arctică, foarte aproape de Cercul Polar de Nord, reporterul Euronews România s-a plimbat cu sania trasă de reni. În Laponia trăiesc peste 200 de mii de reni. De altfel, reședința lui Moș Crăciun este consacrată pentru că aici trăiesc mai mulți reni decât oameni.

Plimbările cu sania trase de reni sau câini, populare în Laponia

Dacă ajungeți aici, nu trebuie să ratați plimbarea cu sania trasă de reni prin pădurea laponă. Ca o curiozitate, aici, cel mai gros strat de zăpadă a măsurat 190 de cm. Nici nu e de mirare, având în vedere că iarna în Laponia durează 200 de zile pe an, perioadă în care ninge aproape neîncetat.

Leif Gustav, organizator de excursii cu renii: ”Este o veche metodă de transport (n.r. sania trasă de reni) în Laponia, e o modalitate de transport care a apărut chiar înaintea mașinilor! Avem mai mulți reni decât oameni aici, trăiesc 200 de mii de reni, iar numărul oamenilor e undeva estimat la 185 de mii de persoane!”

Când vine vorba de transport, nu doar renii sunt de bază în Laponia, ci și câinii husky.

În Laponia am cunoscut-o și pe Laura, care acum zece ani a cumpărat un mic teren în pădure și în fiecare sezon organizează excursii cu sania trasă de câinii lor.

”Vin turiști de peste tot, din Spania, din Germania, de peste tot vin să viziteze Laponia!”, ne-a spus Laura.

O astfel de plimbare durează cam 10 minute. E important să vă echipați corespunzător și să țineți cont de temperaturile negative. Din bagaj nu trebuie să lipsească hainele groase și plasturii termici.

Drumul până în Laponia durează 3 ore și jumătate. Prețurile variază în funcție de cazare și excursiile opționale de la fața locului.

Marius Berca, directorul unei agenții de turism: ”Excursiile pleacă undeva de la 1359 de euro de persoană pentru 5 zile/4 nopți de cazare, hotel de 4 stele cu mic dejun inclus!”

În episoadele următoare, vom merge pe un lac înghețat din Laponia, într-o plimbare cu snowmobilul și vom face cunoștință chiar cu cu Moș Crăciun.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE