Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Interviu cu Moș Crăciun din Laponia. Mesajul pe care l-a transmis copiilor

Publicat de: Alida Mocanu

Înainte de a pleca spre copiii din întreaga lume, Moș Crăciun a stat de vorbă cu jurnaliștii Euronews România. Alături de el, a fost și un spiriduș de la Fabrica de jucării a Moșului.

Moș Crăciun: Bine v-am găsit! Crăciun Fericit!

Alida Mocanu, jurnalist Euronews: Sunteți în Rovaniemi? Orașul lui Moș Crăciun?

Moș Crăciun: Da, acesta este biroul meu din Rovaniemi, Finlanda. Am aflat că ai câteva întrebări pentru mine.

Alida Mocanu: Aș vrea să știu ce v-au scris copiii din întreaga lume în scrisorile trimise anul acesta.

Moș Crăciun: Cei mai mulți îmi cer tot felul lucruri frumoase pentru Crăciun, dar sunt și copii care mă roagă să îi ajut pe părinții lor să se facă bine și să se întoarcă de la spital, de Crăciun, acasă.

Alida Mocanu: Aveți un secret special? Puteți opri timpul în loc? Pentru că este surprinzător cum puteți ajunge la atâția copii într-o singură noapte. Care este secretul?

Moș Crăciun: Pentru mine nu este o problemă. Pentru că am cei mai rapizi și mai puternici reni, mai ales pe Rudolf. În plus, pe glob, sunt fusuri orare diferite, iar asta mă ajută și mai mult. În al doilea rând, iar acesta este un secret, eu chiar pot opri timpul. De aceea timpul trece așa încet în Ajunul Crăciunului. Petru că eu îl opresc.

Alida Mocanu: Te ajută și Elf-ul la treburi? Bun găsit, dragul nostru Elf! Car este mesajul tău pentru copiii din România și din întreaga lume?

Elf: Purtați-vă frumos cu toată lumea, mai ales cu părinții voștri, cu rudele, dar și cu fiecare animal și fiecare plantă.

Alida Mocanu: Moș Crăciun, ce cadou ați vrea să primiți dacă altcineva ar fi Moș Crăciun?

Moș Crăciun: Dacă cineva ar vrea să-mi dăruiască un cadou, eu aș avea o singură dorință. Dorința mea este ca fiecare copil din lume să se trezească dimineața fără să se teamă, să aibă ce mânca și să fie sănătos.

Alida Mocanu:: Vă amintiți când erați copil? Vă amintiți copilăria dumneavoastră?

Moș Crăciun: A trecut atât de mult timp de atunci, nu mai țin minte. Dar îmi amintesc că eram un copil normal, îmi plăcea să merg la săniuș, să fac oameni de zăpadă și să lucrez în atelier (de jucării – n.red.).

Alida Mocanu: Acum, aș vrea să vă rog să transmiteți un mesaj copiilor din România.

Moș Crăciun: Crăciun fericit tuturor copiilor din România! Ați învățat foarte multe la școală anul acesta și ați fost foarte buni unii cu alții tot anul. Vă doresc un Crăciun frumos și știu că vă așteaptă niște surprize plăcute de Crăciun.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE