Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Topul țărilor cu cele mai bune vize de pensionare

Vremea caldă, fără stres și un nivel de trai bun sunt tot ce și-ar putea dori oricare dintre noi, după o anumită vârstă. Dar mutarea în altă țară necesită cercetări și planificare.

Asta nu înseamnă însă că nu există opțiuni disponibile pentru cei care doresc să se mute în străinătate după o anumită vârstă. Iată câteva dintre cele mai bune opțiuni de viză europeană pentru pensionari, clasificate în funcție de cât de mult venit veți avea nevoie pentru a aplica.

Viza de rezidență electivă a Italiei

Italia este un loc popular pentru oameni care ies la pensie și există opțiuni de viză concepute pentru a-i ajuta să facă exact asta. Cerințele pentru viza de ședere electivă a Italiei sunt puțin mai greu de îndeplinit decât altele de până acum pe această listă.

Veți avea nevoie de un venit pasiv de minimum 31.000 EUR pe an pentru a aplica. Nu poți lucra în timp ce ești rezident în țară cu această viză - nici măcar de la distanță pentru o companie de peste mări.

O viză de rezidență electivă este valabilă un an și poate fi reînnoită până la patru ani. După ce ați fost în țară timp de cinci ani, puteți solicita rezidența permanentă. Este unul dintre cele mai strict reglementate tipuri de vize, ceea ce înseamnă că este probabil să dureze minim 3-6 luni pentru a vă procesa cererea.

Viză non-lucrativă a Spaniei

Viza non-lucrativă a Spaniei este o opțiune pentru persoanele care ar dori să se retragă în țară.

Nu la fel de accesibilă ca viza D7 a Portugaliei, Spania vă cere să aveți un venit lunar de puțin peste 2.150 EUR sau 25.816 EUR pe an. Nu puteți aplica pentru o viză non-lucrativă folosind veniturile din munca la distanță.

Solicitanții vor trebui, de asemenea, să demonstreze că au o acoperire cuprinzătoare de asistență medicală, egală sau superioară serviciului public de sănătate din țară.

Veți avea voie să rămâneți în Spania timp de un an după intrare și trebuie să petreceți cel puțin 183 de zile în țară pentru a vă reînnoi viza. Poate fi prelungit cu patru ani, iar după cinci ani veți putea solicita un permis de ședere permanentă.

Acesta este valabil 10 ani și vă va oferi acces la sistemul de sănătate al statului spaniol și la alte beneficii disponibile cetățenilor și rezidenților permanenți.

Permisul de ședere al Greciei pentru persoane independente din punct de vedere financiar

Pensionarea în Grecia ar putea însemna aplicarea pentru o viză cunoscută oficial ca „Permis de ședere pentru persoane independente din punct de vedere financiar”.

Este necesar să ai un venit pasiv minim de 24.000 €/an, dar nu poți avea activități economice sau de investiții în țară. Sursele acceptate de venit includ pensiile, proprietățile de închiriere și investițiile.

Dacă doriți să vă aduceți soțul, veți avea nevoie de încă 400 EUR pe lună și 200 EUR pentru orice membru al familiei aflat în întreținere. De asemenea, veți avea nevoie de un contract de închiriere pentru o proprietate pe un an. Solicitantul va trebui să prezinte dovada acoperirii medicale private în timpul șederii în Grecia . Această viză este eliberată pentru doi ani și poate fi reînnoită la sfârșitul acestei perioade. Pentru a vă păstra statutul de rezidență, va trebui să rămâneți în Grecia cel puțin jumătate din an.

Viza D7 pentru Portugalia

Viza D7 - sau viza de venit pasiv - face pensionarea în Portugalia o opțiune atrăgătoare pentru mulți cetățeni din afara UE. Pentru a vă califica, trebuie să aveți un venit lunar minim de 705 EUR. Aceasta se bazează pe salariul național actual din țară. Dar acel venit poate proveni dintr-o varietate de surse diferite, inclusiv pensii, proprietăți de închiriere sau investiții.

De asemenea, va trebui să dovediți că aveți un loc de locuit și că puteți petrece cel puțin 16 luni în Portugalia în primii doi ani în țară.

Viza D7 are taxe de aplicare mai mici decât multe alte vize de ședere temporară, iar procesul de solicitare durează de obicei aproximativ șase luni.

Deținătorii de viză D7 beneficiază de aceleași beneficii de asistență medicală ca și rezidenții și cetățenii portughezi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE