Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla Y, cea mai vândută mașină a anului 2023. Este prima dată când o mașină electrică se situează în topul vânzărilor auto

Tesla Y a fost desemnată cea mai vândută mașină a anului 2023. Anunțul marcheză o premieră pentru industria auto în condițiile în care este prima dată când o mașină electrică se situează în topul vânzărilor globale de mașini noi.

Potrivit statisticilor, modelul Tesla Y a înregistrat anul trecut vânzări de peste 1,2 milioane de unități. Cu 64 la sută mai mult față de anul precedent. Automobilul a devansat astfel principele competitoare din Asia, modelele Toyota respectiv BYD.

În pofida succesului, Tesla s-a confruntat anul cu mai multe probleme de imagine. Doar în Statele Unite, compania a fost nevoită să recheme în service peste două milioane de vehicule din cauza unei defecțiuni la sistemul de conducere automat.

În România, au fost înregistrate aproape 2.100 de unități vândute pentru Tesla Model Y, clasându-se pe locul al doilea în rândul mașinilor electrice, după Dacia Spring, care a înregistrat peste 6.000 de unități vândute, potrivit Autocar.co.uk.

La nivel european, Tesla Model Y a atras atenția a 255.000 de clienți, ocupând locul principal în clasament, în timp ce Dacia Sandero a ocupat locul secund, cu 236.000 de unități.

În China, s-au comercializat 455.000 de vehicule Model Y, înregistrând o creștere de 45% față de anul 2022.

Pe plan global, două din trei mașini Tesla vândute anul trecut au fost modele Model Y, un impact semnificativ venind și din reducerea prețurilor de către Tesla.

Și în România, Model Y a reprezentat aproximativ două treimi din totalul vânzărilor, iar numărul total al mașinilor Tesla vândute a depășit 3.200, triplu față de anul 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE