Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

“Mașinile electrice sunt leneșe”. “Dacă vrei performanță, alege o mașină pe benzină”. Sunt doar două dintre miturile comune cu privire la mașinile electrice. Însă o astfel de alegere nu vine neapărat cu un compromis. O demonstrează datele, dar și experiența #ROCHARGE, turul României cu mașini electrice.

Ziua 3 din #ROCHARGE a fost una cu mulți kilometri. 370, pe traseul Craiova, Băile Herculane, Timișoara.

Unul dintre scopurile #ROCHARGE este acela de a testa performanțele mașinilor din tur.

Acest model a fost cel mai bine vândut la nivel global în primul trimestru din 2023. Și nu vorbim despre mașini electrice, ci despre toate mașini în general. Mulți spun că este un gadget cu roți. Are două motoare electrice care dezvoltă 514 cai putere și un preț competitiv pe piață: 54.000 de euro.

Pentru că motoarele electrice nu depind de cutii de viteză, puterea ajunge instant la roți. Este și cazul acestui model, care în orice zi ar putea fi o mașină competitivă pe circuit. Poate fi și o mașină de familie ideală pentru concedii. Cu mici pauze pentru încărcare.

Însă locul vitezelor mari este pe circuit. Pe șosele și în trafic, performanța poate ține și doar de design sau utilitate, cum este cazul acestei mașini.

Dacă o recunoașteți din desenele animate cu Scooby Doo, să știți că aceasta este și performanța pe care producătorul mizează: aceea de a atrage atenția prin design-ul retro și culorile vii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE