Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla obligată să recheme aproape două milioane de vehicule din China din cauza riscurilor de securitate

Tesla este obligată să recheme 1,6 milioane de vehicule din China pentru o actualizare de software care prezintă riscuri de securitate. Potrivit France Presse, măsura vizează două loturi de mașini Model S produse între 2014 și 2023. Decizia are ca scop corectarea defectelor software pentru conducerea asistată, precum și pentru blocarea ușilor vehiculului.

Defecțiunile autoviculelor cresc riscul accidentelor.

Specialiștii estimează că aceste defecțiuni crește riscul accidentelor. În decembrie, Tesla a rechemat deja două milioane de vehicule din Statele Unite pentru un risc legat de sistemul lor de conducere asistată.

Tesla se confruntă cu o concurență acerbă în China

Toate aceste retrageri de pe piață reprezintă o lovitură dură pentru producătorul american depășită de concurenții chinezi.  Tesla se confruntă cu o concurență acerbă în China, cea mai mare piață de automobile din lume, unde o multitudine de mărci locale inovatoare concurează în sectorul electric.

Cel mai serios competitor al Tesla în această nișă este BYD (pronunțat „bi-ouaille-di”).  Campioana chineză a mașinilor electrice a smuls titlul de cel mai mare vânzător de vehicule de acest tip din lume de la Tesla în al patrulea trimestru al anului 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE