Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Simona Halep, sprijinită în cel mai greu moment al carierei: ”Știu că sunt curată. Am primit mii de mesaje, mesaje bune”

Într-un interviu acordat Euronews, cu două luni înainte de audierea la TAS, Simona Halep a vorbit despre sprijinul pe care l-a primit de la fani, dar și de la jucători din circuitul de tenis (unii chiar adversari ai sportivei), după izbucnirea cazului de dopaj.

”Sprijinul este uimitor. Fanii care mă sprijină necondiționat înseamnă foarte mult pentru mine. Este extraordinar să-i văd pe oameni. Chiar dacă eu trec prin cel mai greu moment din viața mea, ca sportiv, știu că sunt curată. Am primit mii de mesaje, mesaje bune, iar cel mai important lucru este că niciodată nimeni nu mi-a spus ceva negativ. Deci toate mesajele au fost pozitive, iar asta mi-a dat puterea să continui să lupt în fiecare zi, să am numele curat și să arăt că nu am făcut nimic rău.

Și adversarii și-au arătat sprijinul și apreciez foarte mult, pentru că înseamnă foarte mult pentru mine. Concurăm pe teren, dar când ești în cea mai grea situație, îți sunt alături și te sprijină. La fel și jucătorii legendari. Am primim atât de mult sprijin din partea legendelor tenisului, care au vorbit public despre mine. Înseamnă foarte mult, mă sprijină total, este minunat, extraordinar. Totul mă ajută să rămân puternică în aceste vremuri dificile și să lupt ca să-mi curăț numele, a spus Simona Halep, în interviul acordat jurnalistului Euronews, Tokunbo Salako.

Încă dinaintea verdictului, jucătoarea de tenis a primit încurajări de la jucători din circuit și foști antrenori cu care sportiva a lucrat. Printre aceștia: Alize Cornet, Wim Fissette sau Darren Cahill.

Cronologia cazului de dopaj al Simonei Halep

  • 29 august 2022 - Simona Halep este eliminată surprinzător de Daria Snigur la US Open 2022.
  • 15 septembrie 2022 - Sportiva anunță că nu va mai juca în restul sezonului, fiind în recuperare.
  • 7 octombrie 2022 - Simona Halep este informată că a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, după meciul cu Daria Snigur.
  • 21 octombrie 2022 - Jucătoarea de tenis anunță că este suspendată provizoriu.
  • 19 mai 2023 - Halep, acuzată de ITIA de a doua încălcare a regulamentului antidoping; nereguli în pașaportul biologic al sportivei.
  • 28-29 iunie 2023 - Simona Halep este audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, de la Londra.
  • 12 septembrie 2023 - ITIA anunță că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani.
  • 14 septembrie 2023 - ITIA publică documentul de 126 de pagini prin care motivează suspendarea.
  • 24 octombrie 2023 - Simona Halep a depus la TAS apelul împotriva suspendării sale pentru dopaj.
  • 27 noiembrie 2023 - Simona Halep nu apare în agenda de audieri a TAS.
  • 12 decembrie 2023 - TAS anunță decizia: Simona Halep, audiată în perioada 7-9 februarie 2024

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE