Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep, susținută puternic în așteptarea verdictului în cazul de dopaj: ”Întârzierile ITIA sunt o rușine”

Simona Halep încă așteaptă verdictul în cazul de dopaj, însă primește mesaje de încurajare de la jucători de tenis și unul din foștii ei antrenori. Jucătoarea de tenis a fost audiată la finalul lunii iunie și a anunțat recent că pronunțarea verdictului în acest caz a fost, din nou, amânată.

Alize Cornet, una din jucătoarele care au susținut-o pe Halep de la debutul cazului, a scris pe X (fostul Twitter) că așteptarea în cazul sportivei din Constanța este deja mult prea mare.

”Haideți, oameni buni, să ne unim forțele. Acest lucru merge mult prea departe, și pentru mult prea mult timp. Lumea tenisului vrea doar ceea ce este corect.”, a scris jucătoarea de tenis din Franța.

Fostul antrenor al Simonei Halep: ”Cred 100% că nu este vinovată”

Un mesaj a venit și din partea lui Wim Fissette, antrenorul alături de care Simona Halep a ajuns în prima finală de Grand Slam din carieră. Acesta este convins că fosta sa elevă este nevinovată.

"Cred 100% că nu este vinovată, nu cred că a luat ceva ce nu trebuia să ia... așteaptă de foarte mult timp să afle ce i se va întâmpla. Ea a fost foarte bună pentru tenisul feminin. Sper să o revăd foarte curând", a fost mesajul transmis de Fissette la US Open.

John Millman, jucătorul de tenis din Australia, a scris și el pe rețelele sociale că ”întârzierile ITIA în ceea ce privește cazul lui Simona Halep sunt o rușine. Într-un fel sau altul, ea nu ar trebui să fie în mod constant tratată astfel. Sunt puțin surprins că mai mulți din WTA, administratori și jucătoare, nu au ieșit să condamne acest proces. A fost o glumă.”

Halep așteaptă verdictul de la finalul lunii iunie

Audiată la finalul lunii iunie a acestui an de către Sports Resolutions, un tribunal independent cu sediul la Londra, sportiva din Constanța așteaptă încă un verdict, după acuzațiile de dopaj.

Simona Halep a ieșit recent din top 1.000 WTA, iar după US Open, aflat acum în desfășurare, va ieși complet din ierarhia mondială.

Halep este suspendată provizoriu de nouă luni și acuză, atât ea cât și stafful ei, că îi este influențată mult cariera, având în vedere că ea nu-și mai poate desfășura activitatea din care câștiga bani.

Cronologia cazului de dopaj al Simonei Halep

29 august 2022 - Simona Halep este eliminată surprinzător de Daria Snigur la US Open 2022.

15 septembrie 2022 - Sportiva anunță că nu va mai juca în restul sezonului, fiind în recuperare.

7 octombrie 2022 - Simona Halep este informată că a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, după meciul cu Daria Snigur.

21 octombrie 2022 - Jucătoarea de tenis anunță că este suspendată provizoriu.

19 mai 2023 - Halep, acuzată de ITIA de a doua încălcare a regulamentului antidoping; nereguli în pașaportul biologic al sportivei.

28-29 iunie 2023 - Simona Halep este audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, de la Londra.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE