Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Patrick Mouratoglou, vinovat pentru suspendarea Simonei Halep. Antrenorul a recunoscut că i-a dat sportivei un supliment contaminat

Antrenorul Patrick Mouratoglou a recunoscut în premieră că el și echipa sa i-au recomandat Simonei Halep suplimentul contaminat care i-a adus patru ani de suspendare din turneele de tenis. Într-un video postat pe contul său de Instagram, Mouratoglou spune că se simte responsabil pentru acuzația de dopaj.

”Simona este o victimă”

Suspendarea Simonei Halep urmează să expire în 2026, atunci când sportiva va împlini 35 de ani. Ea a contestat decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Patrick Mouratoglou: ”Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie. S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi mă simt responsabil pentru ce s-a întâmplat, deoarece e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am adus acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că acest tribunal independent va admite faptul că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să poată să joace cât de repede posibil.”

Simona Halep a fost suspendată patru ani din circuit, a anunțat ITIA, în luna septembrie. Sportiva a fost găsită vinovată în cazul de dopaj. Jucătoarea de tenis a ispășit deja un an din pedeapsă, fiind inițial suspendată provizoriu, din octombrie 2022, după ce a fost informată că a picat testul anti-doping.

ITIA a publicat pe 14 septembrie documentul de 126 de pagini prin care motivează suspendarea de 4 ani pentru sportiva română. Candice Gohier, fizioterapeut în echipa lui Patrick Muratoglou este cea care i-a recomandat Simonei suplimentul de colagen contaminat cu Roxadustat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE