Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tenismenul suspendat 15 ani pentru dopaj vorbește despre cazul Simonei Halep. Care ar urma să fie pedeapsa finală

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani pentru dopaj cu roxadustat, după ce a așteptat mai bine de un an de la momentul în care a fost depistată. Românca va face însă apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, care va da decizia finală.

Între timp, după ce mai mulți specialiști au analizat acest caz, s-a pronunțat și Wayne Odesnik, un tenismen care a fost suspendat 15 ani tot pentru dopaj. Din această cauză, americanul a fost nevoit să se retragă în 2015.

Wayne Odesnik: "Simonei Halep i se va reduce suspendarea la 2 ani"

"Cineva care a trecut prin acest proces este sută la sută părtinitor și drepturile îți sunt foarte limitate. Pe scurt, ceea ce se va întâmpla, în mare, este că suspendarea de 4 ani i se va reduce la 2 ani. Totuși, probabilitatea ca așa ceva să se întâmple va necesita probabil 6 luni bune, pentru ca ea să facă apel.

Așa că, din momentul în care va avea sancțiunea redusă (e clar că are bani să se lupte), iar audierile ITF au loc în Anglia și Tribunalul de Arbitraj Sportiv se află în Elveția, probabil va scăpa cu doi ani. Așa că, în cel mai fericit caz, ea va mai juca până la Jocurile Olimpice, anul viitor. În cel mai rău caz, ea va juca în 2025. Oricum ar fi, eu cred că o vom vedea din nou, dar procesul este extrem de costisitor și obositor. Sper că se gândește la ceva, însă ITF-urile sunt cele mai rele", a fost postarea lui Wayne Odesnik.

Wayne Odesnik, suspendat 15 ani pentru dopaj

Americanul, ajuns la 37 de ani, a avut cea mai bună clasare pe locul 77 mondial. Mai întâi, în 2010, el a fost sancționat doi ani după ce vameșii australieni au descoperit în bagajele sale fiole de HGH (n.r.: hormon de creștere). Odesnik a pledat vinovat pentru că a importat acele produse, iar pedeapsa sa a fost redusă la un an și patru luni după ce a făcut apel, astfel că și-a ispășit suspendarea între aprilie 2010 și august 2011.

În martie 2015, el a primit acea suspendare dură, de 15 ani, după ce, la un control din decembrie 2014, i-au fost depistate în organism mai multe substanțe interzise, precum și hormon de creștere, iar suspendarea a devenit uriașă pentru că era recidivist. El a recunoscut totul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE