Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep cere despăgubiri de la compania care a produs suplimentul. De ce nu l-a menționat la audierile ITIA

Simona Halep dă în judecată compania care a produs suplimentul contaminat cu Roxadustat. Anunțul a fost făcut de Bogdan Stoica, avocatul sportivei, la o săptămână după ce aceasta a primit suspendarea de patru ani.

Avocatul spune că este vorba despre un proces civil, care nu va influența verdictul TAS din scandalul de dopaj.

Bogdan Stoica, avocatul Simonei: "Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă, nu poate să aibă niciun un fel de influență în dosarul sportiv."

De ce nu a declarat Halep suplimentul contaminat

Simona Halep nu a declarat, în formularul de doping, suplimentul cu probleme pe care l-a luat la recomandarea fizioterapeutei sale, Candice Gohier. Ea a spus că a uitat.

Bogdan Stoica, avocatul Simonei: "Este adevărat. Nu a completat. Trebuie să înțelegeți că, de-a lungul timpului, Simona a făcut peste 200 de teste. În general, în aceste formulare nu treci ce mănânci, treci de obicei lucrurile care au un caracter medical, care se dau cu prescripție sau lucrurile de genul acesta. Pur și simplu a uitat, asta a fost explicația, mai ales în condițiile în care venirea acestor suplimente și debutul administrării lor a fost cu o zi înainte de aceste teste.

Trebuie să înțelegem că faptul că nu a menționat pe acel formular aceste suplimente nu are niciun fel de semnificație juridică, nici măcar experții ITIA nu au contestat vreo clipă că suplimentele au ajuns la New York, la hotelul în care stătea Simona Halep. Lucrurile acestea sunt acceptate, a fost o simplă scăpare."

Halep, 31 de ani, dublă campioană de Grand Slam, a fost acuzată de două încălcări separate ale Programului antidoping în tenis.

Prima se referea la un rezultat analitic negativ (AAF) pentru substanța interzisă Roxadustat la US Open în 2022, efectuat prin teste regulate de urină în timpul competiției.

Cea de-a doua acuzație se referea la nereguli în pașaportul biologic al sportivului (ABP) al lui Halep.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE