Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep, noi declarații despre suspendare: ”Mental, a fost un dezastru, pentru că nu mă așteptam la așa ceva”

Simona Halep a crezut că va scăpa de pedeapsă atunci când un tribunal a decis în cele din urmă în cazul său de dopaj.

"Am fost încrezătoare după audiere, pentru că au fost atât de multe lucruri care nu aveau sens și care nu sunt corecte", a declarat dubla campioană de Grand Slam, într-un interviu exclusiv pentru Front Office Sports.

Însă tribunalul, care i-a dictat lui Halep o interdicție de patru ani săptămâna trecută, a ignorat practic toate dovezile pe care avocatul ei și experții le-au prezentat pentru a explica de ce un medicament (unul interzis deoarece s-a demonstrat că stimulează rezistența) la audierea din iunie.

"Este o încălcare, dar am spus că sancțiunea ar trebui să fie foarte mică", a declarat Howard Jacobs, avocatul lui Halep.

Românca a primit o suspendare provizorie din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA) în octombrie anul trecut și a rămas pe tușă aproape un an întreg, înainte ca decizia să adauge efectiv încă trei ani la interdicția sa. Jacobs a spus că pedeapsa este, de fapt, o interdicție pe viață, deoarece Halep va avea 35 de ani când suspendarea va expira în 2026.

"Din punct de vedere mental, a fost un dezastru pentru mine, pentru că nu mă așteptam la așa ceva. Întotdeauna am fost atentă la ceea ce am pus în corpul meu și nu am luat niciodată ceva fără să verific. Așadar, este un șoc", a mai spus sportiva.

Simona Halep a declarat că s-a informat între timp despre Roxadustat și spune că l-ar fi evitat dacă știa de el - și nu doar pentru că a fost interzis.

Sportiva ar fi încercat să rezolve o problemă tiroidiană cu care se confruntă de ani de zile și ia un medicament aprobat. Un studiu al Agenției Europene pentru Medicamente a arătat o scădere a funcției tiroidiene de către cei care luau medicamentul, a cărui utilizare nu este aprobată în SUA.

"Nu avea rost să iau acest lucru", a spus Halep. "Ar fi lucrat împotriva mea. Nu m-ar fi ajutat".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE