Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep a fost acuzată de a doua încălcare a regulamentului antidoping. Reacția jucătoarei de tenis

Simona Halep este acuzată din nou de dopaj după ce a fost suspendată provizoriu în 2022, ca urmare a unui test pozitiv la substanța Roxadustat.

“Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) confirmă că jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost acuzată de încălcare suplimentară şi separată a Programului antidoping de tenis (TADP), legată de nereguli din paşaportul biologic al sportivului (ABP). Doamna Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, ca urmare a testării pozitive pentru substanţa interzisă Roxadustat la US Open în august anul trecut”, se arată în comunicatul postat de ITIA.

“Acuzaţia suplimentară, constând în neregulile din paşaportul biologic, s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al Simonei Halep de către un grup independent de experţi ABP. Această acuzaţie este separată şi în plus faţă de cea legată de Roxadustat, din august 2022, care a atras suspendarea provizorie iniţială a doamnei Halep”, se mai arată în comunicat.

Nicole Sapstead, Director Senior pentru Anti-Doping la ITIA a spus că: “Înţelegem că anunţul de astăzi adaugă complexitate unei situaţii deja foarte cunoscute. De la începutul acestui proces ne-am hotărât să comunicăm cu doamna Halep într-o manieră empatică, eficientă şi oportună. Desigur, înţelegem că există un mare interes al mass-media în aceste cazuri. Ar fi nepotrivit ca noi să comentăm detaliile până la încheierea întregului proces, dar vom continua să interacţionăm cu tribunalul independent Sport Resolutions şi cu reprezentanţii doamnei Halep cât mai rapid posibil”.

Amintim că jucătoarea de tenis în vârstă de 31 de ani, este suspendată din octombrie după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open.

Reacția Simonei Halep

La scurt timp după anunțul făcut de ITIA, Simona Halep a reacționat pe rețelele de socializare. Aceasta continuă să spună că este nevinovată și așteaptă să își prezinte propria versiune la sfârșitul lunii mai.

”Din data de 7 octombrie, când am fost suspendată de ITIA pe baza unei suspiciuni de dopaj, trăiesc cel mai negru coșmar din viața mea...Mă simt neajutorată în fața acestei hărțuiri și a dorinței lor de a demonstra vinovăția mea pentru ceva ce nu am făcut. Încă o dată o spun, toată viața mea am fost împotriva oricărei forme de a trișa. Nu se aliniază cu valorile mele.

Tot ce sper în acest moment e că voi avea posibilitatea să-mi dovedesc nevinovăția în fața unei instanțe imparțiale și independente”, a scris Simona Halep pe rețelele de socializare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE