Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristian Tudor Popescu, după suspendarea Simonei Halep pentru dopaj: „Nu are sens, nu o văd făcând așa ceva!”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu îi acordă prezumția de nevinovăție Simonei Halep și exclude varianta conform căreia aceasta ar fi luat din proprie inițiativă substanța Roxadustat.

„În primul rând, m-a lăsat și pe mine cu gura căscată această substanță, acest roxadustat. Ăsta nu e un drog! El poate avea efecte de transport suplimentar de oxigen în sânge prin înmulțirea numărului de hematii. Că de fapt asta face, de aceea este un medicament anti-anemic. Dar acest medicament se prescrie unor oameni aflați în stare gravă, oameni cu dializă, care au rinichii praf”, a declarat Cristian Tudor Popescu, pentru gsp.ro.

„Dacă vă uitați în fișa medicamentului, o să găsiți niște reacții adverse de vi se face părul măciucă! Poate să producă hipertensiune pulmonară, poate să producă tromboze, cheaguri în sânge, poate să producă greață, hiperpotaseime. E groaznic! Dacă vrei să te droghezi, cred că acest medicament e ultimul pe care să-l alegi! M-am uitat și eu acum... chiar sunt rezerve în privința acestui medicament, nu se mai prescrie nici bolnavilor! E un comitet de medici, s-a constat că medicamentul nu e sigur, că poate să provoace ce v-am spus. L-au interzis de la prescriere pentru a se face studii suplimentare”, a adăugat jurnalistul.

În opinia sa, Simona Halep „nu ar recurge vreodată la o astfel de modalitate ca să-și îmbunătățească performanța”. „Ea este un om care a muncit întotdeauna enorm pe teren, care s-a antrenat. Nu are sens, nu o văd făcând așa ceva!”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Simona Halep, suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv pentru Roxadustat

Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a picat testul antidoping. Tenismena a fost testată pozitiv pentru roxadustat, o substanță care se găsește într-un medicament recomandat pentru anemia cauzată de boala renală cronică.

„Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii mele”, a scris Halep, fost lider mondial, pe contul său de Instagram.

„În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii aşa de nedrepte, mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat conştient substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală”, a mai spus Halep.

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a subliniat că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE