Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Federației Române de Tenis, după ce Simona Halep a fost suspendată. „Nu vreau să ne grăbim până nu avem o a doua probă”

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a comentat, vineri, în direct la Euronews România, decizia suspendării Simonei Halep, după ce a fost testată pozitiv pentru Roxadustat.

Șeful FRT a afirmat că e indicat să se aștepte rezultatele provenite de la cea de-a doua probă, pentru a determina dacă performanțele sportive ale Simonei Halep ar fi putut fi influențate de substanța cu care este acuzată că s-ar fi dopat.

„Nu vreau să ne grăbim până nu avem o a doua probă și aici aș vrea să vă dau un exemplu.

Acum trei sau patru ani eram președintele clubului Dinamo. La un moment dat a căzut o veste de genul ăsta cum că marea campioană de la tir, Laura Coman, care se pregătea să devină campioană mondială sau se pregătea pentru Jocurile Olimpice la fel ar fi fost depistată pozitiv.

Sigur că toată lumea a început să dea în ea, să se dea la o parte. Am rămas în spatele ei și am zis să încercăm o a două. Până la urmă au constatat că se afla în America de Sud, servise o friptură și de la acea friptură s-a atras respectiva substanță care era în cantități infime”, a declarat George Cosac, într-o intervenție telefonică la Euronews România.

Președintele Federației Române de Tenis a amintit că, la momentul izbucnirii scandalului, Laura Coman nu a fost suspendată și „a rămas în stand-by până la a doua probă când s-a dovedit că era într-o cantitate infimă”.

George Cosac: Exclus să încerce măcar cu gândul să se dopeze ca să obțină performanțe superioare

„Cu siguranță, laboratorul ne va spune în cazul Simonei dacă substanța și în ce cantitate ar fi putut influența performanțele sportive, dar din punctul meu de vedere exclud orice variantă.

Gândiți-vă că are o carieră în spate. Perioada în care ea era în ascensiune și în care domina tenisul era verificată între 20 și 25 de dăți pe an.

Exclus să încerce măcar cu gândul să se dopeze ca să obțină performanțe superioare. Refuz să cred! Așteptăm liniștiți a doua probă și cu siguranță vom vedea răspunsul. Eu anticipez că nu este (dopată)”, a mai precizat Cosac.

Șeful FRT: „Simona Halep va reuși și în această luptă cu aceste laboratoare”

Întrebat în ce punct al carierei se află Simona Halep, Cosac a afirmat că ea „a dovedit tuturor că este o sportivă deosebită”.

„Ea își dorește să mai câștige un Grand Slam, o carieră extrem de bogată, mai bine de 60 de săptămâni pe locul 1 WTA, câștigătoare de grand slamuri. Din punctul meu de vedere, a câștigat și a dovedit tuturor că este o sportivă deosebită.

Își dorește să joace mai departe. Cu siguranță, va reuși și în această luptă cu aceste laboratoare”, a concluzionat George Cosac.

Reacția președintelui FRT vine în contextul în care Simona Halep a fost testată pozitiv pentru Roxadustat. Sportiva a precizat că substanța a fost depistată „în cantități mici”. International Tennis Integrity Agency a confirmat că Halep a fost suspendată provizoriu.

„Este cel mai mare șoc din viața mea”, a spus Simona Halep, după ce a aflat vestea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE