Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ilie Năstase despre suspendarea Simonei Halep: „Nu are de unde să știe dacă medicamentul e interzis sau nu”

Simona Halep a anunțat, într-o postare pe Instagram, că a fost testată pozitiv pentru Roxadustat. Sportiva precizeză că substanța a fost depistată „în cantități mici”. International Tennis Integrity Agency a confirmat că Halep a fost suspendată provizoriu. Despre această situație a vorbit la Euronews România, fostul tenismen Ilie Năstase.

Acesta a spus că Simona nu avea de unde să știe ce medicamente ia și dacă acestea sunt pe lista interzisă, deoarece îi sunt oferite de către staff.

„Simona a avut foarte multe accidentări de glezne, de șold, de mușchi, iar acolo se administrează niște medicamente, pe care ea nu le știe și poate cei care i le dau nu își dau seama că un medicament poate să fie interzis pe lista celor de la WTA. Simona nu are de unde să știe dacă medicamentul ală e interzis sau nu.”

Nu toate cazurile „se joacă cu fair play”

Simona Halep a scris în postarea de pe Instagram că se simte confuză și trădată. Ilie Năstase a declarat că aceasta nu este o trădare deoarece nu este interesul echipei ei.

„Greșim cu toții. Și doctorul poate a greșit, nu a știut, nu cred că e o trădare, nu are de ce, nu are de ce că în staff-ul ei și e în interesul celor din State să meargă ea bine, să nu fie suspendată.”  

Fostul tenismen a declarat că au existat și cazuri în care sportive au fost testate pozitiv cu medicamente interzise, dar aceste cazuri nu au fost mediatizate pentru a nu strica reputație și parteneriatele fetelor.

„Au fost și alte cazuri care le știu, dar nu pot să dau nume, în care s-a greșit, staff-ul celor care le-au dat medicamente acestor fete au greșit și au fost depistate, dar nu s-au dat numele pentru că erau numărul unu mondial și numărul doi în momentul ăla și s-au spus că dacă li se dau numele, sponsorul principal ar putea să plece. Deci, nu se judecă cu fair play în toate cazurile.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE