Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Simona Halep: "Am fost la un pas să renunț la tenis în februarie, era nesănătos din punct de vedere emoțional"

Într-o postare distribuită pe Instagram și Facebook, Simona povestește că a vrut să renunțe la tenis, la începutul anului. "Nu mai credeam că pot reveni în top 10!", scrie jucătoarea de tenis, care trece în evidență momentele de cumpănă de pe teren.

Simona recunoaște deschis că a suferit atacuri de panică și că a clacat. Un rol esențial în recuperarea ei psihică l-a jucat și îl joacă antrenorul Patrick Muratoglou.

Simona, cu sufletul deschis în fața fanilor

"Salutare tuturor, aș vrea să vă spun câte ceva despre cum mă simt în prezent - n.r. după intervenția chirurgicală la nas - să mă gândesc un pic la ce s-a întâmplat anul acesta și, așa cum am făcut-o întotdeauna, să vă împărtășesc sentimentele mele produnde." - așa își începe sportiva postarea.

După cum știți deja cu toții, pentru că am vorbit de multe ori despre asta, în februarie am fost foarte aproape de a mă opri din tenis, deoarece nu credeam că am suficientă putere pentru a reveni în top 10. Treceam prin multe momente de anxietate și m-am gândit că este timpul să mă opresc pentru că este nesănătos din punct de vedere emoțional.

Apoi am avut norocul să descopăr Patrick's Academy, unde am simțit atât de multă pasiune încât mi-a redat pasiunea pentru tenis. Mulțumită lui Patrick, am început încet-încet să cred că încă mai pot juca un nivel bun de tenis. Am fost total deschisă la tot ceea ce mi-a spus să fac, la modul în care ar trebui să o fac și la cantitatea de muncă pe care ar trebui să o depun. Am făcut totul pe deplin.

Obiectivul meu a fost foarte clar: mi-am dat un an pentru a reveni în top 10."

VEZI GALERIA
4 imagini

Sursa: @simonahalep/Instagram

Postarea Simonei este însoțită de o fotografie după recenta intervenție chirurgicală și de mai multe explicații despre modul de lucru cu Patrick Muratoglou. Sportiva trece în revistă momentul Roland Garros, când recunoaște că a clacat sub presiunea pe care și-a indus-o singură, dar și eliminarea neașteptată de la US Open.

Profesional, a fost un an bun pentru ea: a revenit în top 10 (a fost chiar pe 7, acum este pe 9 în clasamentul WTA). Un an care, însă, așa cum anunță tot sportiva, se oprește aici.

Simona Halep nu va mai concura în 2022. Dar, așa cum o spune chiar ea, încă mai are multe de făcut pe terenul de tenis și încă mai există obiective de atins.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE