Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Ministrul Sportului, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Sperăm să se clarifice cât mai curând această situaţie”

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a afirmat, vineri seara, că ministerul pe care îl conduce este alături de Simona Halep, „un reper al tenisului românesc”, în perioada grea prin care trece după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping.

„Simona Halep este un reper în tenisul românesc şi cel mondial, a inspirat noi generaţii de tineri care s-au îndreptat către tenis, iar impactul pe care astfel de sportivi, de talie mondială, îl au asupra sportului este unul major. Ministerul Sportului susţine, prin politicile şi valorile promovate, sportul de performanţă bazat pe spiritul fair play şi corectitudine. Suntem alături de Simona şi sperăm să se clarifice cât mai curând această situaţie”, a scris Novak pe pagina sa de Facebook.

Simona Halep, suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv pentru Roxadustat

Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a picat testul antidoping. Tenismena a fost testată pozitiv pentru roxadustat, o substanță care se găsește într-un medicament recomandat pentru anemia cauzată de boala renală cronică.

„Astăzi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: o luptă pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, lucru care a venit ca cel mai mare şoc al vieţii mele”, a scris Halep, fost lider mondial, pe contul său de Instagram.

„În toată cariera mea, ideea de a trişa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte şi este total împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii aşa de nedrepte, mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la sfârşit pentru a dovedi că nu am luat conştient substanţa interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală”, a mai spus Halep.

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a subliniat că în acest caz nu este vorba de titluri şi bani, ci de onoarea sa.

Distribuie

Taguri