Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Regal culinar în Poiana Brașov. Chefi din toată țara au organizat o tabără culinară, în care au gătit exclusiv carne de vită

MasterChefi de renume din România s-au întâlnit weekendul acesta în Poiana Brașov, unde au organizat o tabără culinară, în care au gătit exclusiv carne de vită.

Spectacolul gastronomic a avut loc în aer liber și a fost deschis tuturor iubitorilor de carne și gurmanzilor, care au avut ocazia de a degusta din preparatele chefilor. În plus, ei au dezvăluit secretele pentru a prepara și acasă acest tip de carne, de care mulți se feresc.

În Poiana Brașov, chefi bucătari din toate colțurile țării, specializați pe grill și barbecue, și-au arătat măiestria și au încântat papilele gustative ale turiștilor. Specialitățile au variat, de la mici de vită la grătar, tocăniță sau supă de vită și până la pizza cu carne de vită sau chiar un cap întreg de taur, făcut la grătar.

Zeci de persoane au venit să deguste din preparatele chefilor

Marian Cucuneșoschi, chef specializat pe carne de vită: „Aici avem un brisket. Ce înseamnă asta pentru cei care nu știu? Brisket este cea mai delicată carne de vită, care este un mușchi foarte lucrat și trebuie gătit foarte lent, la temperatură mică, foarte mult timp, 13-14 ore.”

Zeci de persoane au venit să deguste din preparatele chefilor, dar și să învețe tehnici de preparare a cărnii de vită, tocmai pentru a-i reda un gust desăvârșit, chiar acasă la ei.

Turist: „Ceva carne de vită cu salsa și pâine. E foarte bun.”

Turist: „A fost un regal aici. Extraordinar. Deci nu pot să mă rezum la un anumit produs. Absolut tot ce au prezentat participanții a fost extraordinar. Am descoperit multe alte feluri de a găti carnea de vită, la care nu m-aș fi așteptat.”

Bogdan Corduneanu, chef specializat pe carne de vită: „Cu toate că lumea fuge de carnea de vită, crezând că este foarte tare, dacă știi să o prepari ai să fii uimit cât de suculentă este. Carnea de pui e mai tare decât carnea de vită. Calitatea cărnii este primul factor, iar apoi carnea, cu cât stă mai mult pe foc, cu atât se întărește. Primele secunde sunt esențiale, pentru că trebuie să închizi porii, să o învârți pe fiecare parte, ca toate sucurile să rămână înăuntru.”

Szabi Lengyel, chef specializat pe carne de vită: „În primul și în primul rând, trebuie multă răbdare, carne de vită de calitate și acum tehnologia de astăzi ajută foarte mult. Răbdarea e cel mai important secret.”

Anul trecut, prima ediție a Winter Beef Cooking Camp a avut loc la peste 2.000 de metri altitudine, în județul Sibiu, la Bâlea Lac.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE