Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aglomerație în stațiunile montane, în urma ninsorilor abundente. Gradul de ocupare în Poiana Brașov a fost de 100%

Publicat de: Euronews

Ninsorile abundente au adus turiștii la munte. Cea mai aglomerată stațiune este Poiana Brașov, unde s-a deschis oficial sezonul de schi. Un singur aspect strică atmosfera de vacanță: traficul de coșmar în care șoferii au fost nevoiți să stea zeci de minute bară la bară.

După două luni cu temperaturi peste media normală a acestei perioade, în care turiștii, dar și hotelierii nu mai sperau să vină iarna, ninsorile din ultimele zile și tunurile de zăpadă pornite au făcut ca Poiana Brașov să fie deschisă oficial pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Toate pârtiile sunt practicabile, inclusiv cele din partea inferioară a masivului

Toate pârtiile sunt practicabile, inclusiv cele din partea inferioară a masivului. Este foarte aglomerat pe pârtii și la telegondola din Poiana Brașov sunt cozi de zeci de metri. Aglomerație a fost și la intrarea în stațiune, au fost coloane de mașini care se întindeau pe câțiva kilometri, dar așteptarea a meritat, spun turiștii, care s-au bucurat din plin de zăpadă.

Turist: „Vremea este minunată, zăpada superbă, pârtiile extraordinare, lumea fericită.”

Turist: „E ok, mai ales pentru început de sezon. Din decembrie am așteptat zăpada. Anul trecut, în decembrie, eram deja pe pârtie.”

Turist: „Eu sunt fericit că sunt aici, în primul rând. Îmi place foarte mult pe pârtie și să mă dau cu placa. E destul de aglomerat.”

Sorin Coman, manager hotel: „Avem în stațiune în jur de 50-60 de cm de zăpadă, undeva pe pârtie până la un metru. Ne bucură, locațiile sunt pline în totalitate. Mai sunt în cursul săptămânii câteva locuri libere, dar weekendurile sunt pline toate, cel puțin patru weekenduri de acum.”

Recomandări din partea salvamontiștilor pentru turiști

Distracția însă nu trebuie să fie umbrită de incidente neplăcute, astfel că salvamontiștii s-au aflat la datorie și le-au făcut câteva recomandări turiștilor.

Cătălin Petrescu, Salvamont Poiana Brașov: „Pentru turiștii care doresc să părăsească zona de asfalt a stațiunii și să urce pe munte, fie că doresc să practice sporturile de iarnă, schi, snowboard, săniuș sau să se plimbe pe masiv, trebuie să știe că au nevoie de un echipament adecvat, care, în cazul schiorilor și al snowboarderilor, trebuie să fie dublat de un echipamnet de protecție, care să includă cască, ochelari de schi, protecție de coloană și mănuși.”

Weekendul acesta a fost cel mai aglomerat din acest sezon, iar gradul de ocupare în Poiana Brașov a fost de 100%.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE