Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Politică și bere. Cine este Dominik Wlazny, rockerul care folosește berea pentru a deveni următorul președinte al Austriei

Un punk rocker se folosește de bere în încercarea lui de a deveni următorul președinte al Austriei. Dominik Wlazny, cu numele de scenă Marco Pogo, și-a câștigat faima în urma unei promisiuni ținute: a instalat o fântână de bere în Viena. Acum vrea să devină președintele statului alpin.

Wlazni își transmite ideile politice prin bere

La 35 de ani, Wlazny este cel mai tânăr candidat prezidențial din istoria țării. El este cunoscut mai ales ca vocalist în trupa punk Turbobier, care înseamnă „Bere Turbo”.

A înființat în 2014 Partidul Berii și a câștigat 11 locuri acolo la alegerile locale din 2020. Candidatul se folosește de bere pentru a-și transmite ideile politice.

Wlazny recunoaște că se confruntă cu o bătălie dificilă. Sondajele estimează că el va obține doar 5% din cota de voturi, față de aproximativ 60% pentru actualul președinte Alexander Van der Bellen, în vârstă de 78 de ani, potrivit Euronews.

Fără sprijinul unui partid important, Wlazny se limitează în principal la campania din online, unde are peste 55.000 de urmăritori pe Twitter.

Actualul președinte este favorit

Actualul președinte Van der Bellen, din partea Partidului Verzilor din Austria, este considerat favorit la viitoarele alegeri.

În prezent, el are în sondaje peste 50% din voturi necesare pentru a câștiga detașat alegerile prezidențiale din octombrie. În caz contrar, el se va confrunta cu un tur de scrutin în noiembrie cu cel mai apropiat candidat.

La ultimele alegeri din Austria, în 2016, a avut loc o luptă strânsă între Van der Bellen și politicianul de extremă dreapta Norbert Hofer, care a pierdut cu aproximativ 350.000 de voturi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE