Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Poftă bună, de 1 Decembrie. Românii s-au înfruptat din fasolea cu cârnați și produse tradiționale

Fasole de post sau cu cârnați? Pentru românii care au sărbătorit în stradă ziua națională, meniul tradițional de 1 decembrie a însemnat o selecție de produse tradiționale, de la șorici la tocană de oaie sau brânză afumată, brânză de burduf și niște murături colorate și crocante.

În întreaga țară, oamenii s-au bucurat de ceremoniile militare, dar au așteptat cu nerăbdare și meniul tradițional. La Iași, peste 3 mii de porții de fasole cu cârnați au fost împărțite după parada militară.

”Este o tradiție ca fasolea cu cârnați să nu lipsească de la acest frumos eveniment.”, a declarat Luminița Munteanu - directorul Direcția de Asistență Comunitară Iași.

Ce preparate au degustat românii prezenți la Alba Iulia și București

O mie de porții de prajitură cu cremă caramel și salam de biscuiți i-au îndulcit pe cei prezenți în Curtea interioară a Palatului Principilor Transilvaniei din Alba Iulia.

Pe lângă fasole, pentru cei care nu țin post a mers bine și un platou de produse tradiționale. În București, pofticioșii au avut de unde alege, de la producătorii care au pus pe masă bunătăți după rețete din străbuni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE