Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De 1 decembrie, Euronews România a ajuns în Laponia, țara lui Moș Crăciun, la peste 3.400 de kilometri de București

Călătorie la peste 3.400 de kilometri de București. De 1 decembrie, Euronews România a ajuns în Laponia, locul unde există mai mulți reni decât oameni. Ninge încontinuu în această regiune care atrage anual peste 500.000 de turiști din toate colțurile lumii. Acolo este și colega noastră, Andreea Gurban, din pădurea laponă.

Călătorie în țara lui Moș Crăciun

Andreea Gurban: "La Mulți Ani tuturor românilor! Chiar în aceste momente a ajuns un snowmobil. Suntem pe un lac înghețat. Nu întâmplător am ales această locație, care este absolut superbă, foarte aproape, foarte aproape de Cercul Polar, în Rovaniemi, în pădurea laponă.

Vreau să vă arăt acest steag imens, tricolorul nostru, are o lungime de 100 de metri. Sunt undeva la minus 12 grade, însă se resimt ca minus 17. Noi am ajuns pe acest lac înghețat și vom face cunoștință cu Moș Crăciun, pentru că știm foarte bine că Laponia este reședința lui Moș Crăciun. Aici sunt spiriduși, care întâmpină copiii și fircărei familii îi sunt alocate aproximativ 15-20 de minute de discuții cu Moșul.

Într-adevăr, în Laponia sunt mai mulți reni decât oameni, vorbim de peste 200.000 de reni. Ca o curiozitate, capitala Laponiei, Rovaniemi, are conformația unui cap de ren și toate străzile de aici au, la fel, o conformație de cap de ren. Foarte interesant. Am mâncat inclusiv friptură de carne de ren, e foarte gustosă, voiam foarte mult să încerc o mâncare tradițională.

Aici se întunecă destul de devreme și suntem pe același fus oras ca România. Aseară am fost la vânătoare de auroră boreală, însă nu am avut succes. Am o surpriză, vreau să vă arăt reni. Sunt foarte cuminți și timizi, imediat te împrietenești cu ei. Sunt obișnuiți cu oamenii, cu copiii, pentru că foarte mulți vin să facă fotografii cu ei, să îi filmeze. Ce puteți face aici, în cazul în care vreți să veniți cu familia? Puteți opta pentru o excursie cu sania trasă de reni, cât și o plimbare cu sania trasă de câini husky. Totul este ca în basm aici, ninge ca în povești, totul e de un alb imaculat."

  • Laponia este cea mai mare și cea mai nordică regiune a Finlandei, cu o suprafață de peste 100.000 de kilometri pătrați. În capitala Rovaniemi se află "satul lui Moș Crăciun".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE