Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au făcut apel la unitate de Ziua Națională a României. Maia Sandu a transmis un mesaj emoționant

De 1 decembrie, Ziua Națională a României, politicienii au transmis mesaje de solidaritate și unitate. Aflat la parada militară, premierul Marcel Ciolacu s-a fotografiat alături de copii, iar pe pagina sa de Facebook a fost postat un mesaj care face referire la viitorul României.

Mesajele lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, de 1 decembrie

Marcel Ciolacu, premier: "O Românie puternică, orientată spre dezvoltare, care să se reflecte în plan economic, dar mai ales în viața de zi cu zi a românilor, este obiectivul firesc, capabil să ne unească pe toți - cetățeni, societate civilă, mediul de afaceri, reprezentanți ai statului sau clasă politică.

Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toți români și că avem un drum comun de parcurs ca națiune, de care depind prezentul și viitorul întregii societăți, dar - mai ales - viitorul copiilor și tinerilor români.

Eu cred cu toată puterea în viitorul acestei țări! De aceea, pe lângă îndatoririle oficiale, am sărbătorit astăzi alături de copii, povestind despre eroii care au făcut posibilă România Mare, dar și desenând împreună viitorul acestei țări!

La mulți ani, tuturor românilor! La mulți ani, Romania!"

Și fostul prim-ministru, Nicolae Ciucă, cel care l-a precedat pe Ciolacu, a ținut să transmită un mesaj ferm de Ziua Națională a României.

Nicolae Ciucă, președinte PNL: "Iubirea de țară stă în inimă și în faptă. Suntem datori să veghem destinul acestei țări, oricât de tulburi ar fi vremurile pe care le trăim. Pentru copiii noștri, pentru frumusețea și bogăția pământului românesc, pentru tradițiile și fibra noastră culturală. Pentru viitor și pentru că România e “acasă”."

Și ministerul Sănătății, Alexandru Rafila, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj.

Alexandru Rafila: "La Mulți Ani, România! Avem o datorie - să lucrăm pentru ca țara noastră să fie nu numai frumoasă, ci și prosperă! Să fim generoși, să avem grijă de sănătatea fizică și spirituală a comunităților în care trăim, cu gândul că Dumnezeu ocrotește România prin ceea ce face fiecare dintre noi!".

Mesajul Maiei Sandu de Ziua Națională a României

De 1 Decembrie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj emoționant pe Facebook: "La mulți ani, România! România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc – limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți.

România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România. România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii. Și ca orice iubire autentică, România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe.

Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localitățile, să salvăm viețile cetățenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. Și nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători, ci și încrederea noastră că putem mereu conta pe România".

Parada militară de 1 decembrie a durat o oră și au fost prezenți peste 2.400 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Autoritatea Vamală Română, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Totodată, au fost peste 130 de mijloace tehnice care vor atât pe sub Arcul de Triumf.

Au participat și 250 de militari străini, care fac parte din detașamentele dislocate în țara noastră pentru diferite misiuni, inclusiv trupele franceze din grupul de luptă de la Cincu. NATO a transmis un mesaj de forță pe Flancul Estic.

Clotilde Armand, primar sector 1 București: ”Este destul de dificil să spargi tiparul mesajelor politicianiste pline de patetism legate de Ziua Națională. Acest lucru se datorează în mare parte fostei și actualei clase politice. Nu prea mai e loc să spui ceva, să te proiectezi în standardul textual-politic al ultimilor 33 de ani unde imaginarul este plin de bine și frumos pentru cei care guvernează.

Totuși, voi face și eu câteva încercări: un apel la memoria acestei națiuni și la răbdarea românilor în fața prostiei și a imposturii. Iar dincolo de festivismul zilei eu aș vrea să vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați primit alături de voi. Sunt profund recunoscătoare de gestul acesta chiar dacă unor li se pare banal. Spre deosebire de mulți dintre voi eu am ales să fiu româncă. Și sunt încrezătoare că România celor care-i fac bine și o servesc loial încă mai există. La mulți ani, România!" .

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE