Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, avertisment pentru Cătălin Cîrstoiu: ”Trebuia să facă până în acest moment conferinţa. Perioada de independenţă a apus”

PSD și PNL vor merge în continuare pe scenariul candidatului comun la Primăria Generală a Capitalei. Anunțul a fost făcut de către premierul Marcel Ciolacu în Emiratele Arabe după o discuție telefonică purtată cu liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Președintele PSD a respins posibilitatea înlocuirii lui Cătălin Cîrstoiu cu Robert Negoiță drept candidat, dar a reiterat apelul adresat medicului de a-și clarifica public, într-o conferință de presă, problemele legate de acuzațiile de incompatibilitate care i se aduc. Marcel Ciolacu a avertizat că în caz contrar nu se va merge înainte cu medicul Cîrstoiu în calitate de candidat al alianței PSD-PNL.

”Eu nu cer nimănui să se retragă sau să nu se retragă. Având o experienţă, spun eu, mai mare politică decât domnul doctor Cîrstoiu, i-am făcut o recomandare şi direct şi prin intermediul presei. Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă să ţină o conferinţă de presă, aşa cum am convenit cu domnia sa şi cu domnul Nicolae Ciucă, şi să explice toate aspectele apărute în spaţiul public.

Nu vom putea merge înainte până nu se va întâmpla acest lucru. Până când domnul doctor Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei.(...) Din punctul meu de vedere, fără să deranjez pe nimeni, trebuia să facă până în acest moment această conferinţă", a afirmat Marcel Ciolacu într-o conferinţă de presă în cadrul vizitei sale în Emiratele Arabe Unite, potrivit Agerpres.

Liderul PSD: ”Cred că perioada de independenţă a apus”

Premierul a explicat că va avea loc o întâlnire cel târziu luni cu Cătălin Cîrstoiu și cu Nicolae Ciucă în care vor discuta despre candidatura al alegerile pentru Primăria Capitalei și vor decide care este următorul pas.

”În momentul în care devii candidat sau om politic, ai şi sfătuitori, câteodată aceştia sunt de bine sau de rău", a menţionat Ciolacu.

Cât despre o posibilă retragere a lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, Marcel Ciolacu a afirmat că, în acest caz, ”candidatul comun poate fi membru PSD sau membru PNL”.

”Cred că perioada de independenţă a apus”, a concluzionat el.

În direct la Euronews România, politologul Cristian Pîrvulescu a vorbit despre posibilitatea ca PSD și PNL să nu îl mai susțină pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei, pe fondul acuzațiilor de incompabilitate ce planează asupra managerului spitalului Universitar din București.

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE