Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cîrstoiu neagă vehement toate acuzațiile și spune că nu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei: Aceste atacuri sunt motivate de interese obscure

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL pentru funcția de primar general al Capitalei, a afirmat într-un interviu acordat pentru B1TV că nu ia în considerare retragerea sa din cursa electorală și că în cadrul coaliției nu s-a discutat despre acest lucru.

"Eu reprezint alianța PSD-PNL. Aceasta a fost concluzia întâlnirii recente pe care am avut-o. E ciudat să auzi speculații când am avut o discuție clară. Sunt candidatul coaliției și simt susținerea liderilor acesteia. Nu mă gândesc să mă retrag", a declarat Cătălin Cîrstoiu.

El a subliniat că nu a existat nicio discuție în interiorul coaliției cu privire la retragerea sa și a sugerat că toți criticii săi au interese ascunse legate de Primăria Capitalei.

"Părăsind Guvernul, am fost propus ca și candidat pentru această funcție de către coaliție. Nu am inițiat eu această propunere. Sunt conștient de criticile care circulă în spațiul public, dar cred că sunt motivate de interesele unora din spatele Primăriei Capitalei. Se pare că unii încearcă să mă denigreze, dar sunt convins că aceste atacuri sunt motivate de interese obscure", a adăugat el.

Ce spune despre acuzații

În ceea ce privește acuzațiile că s-ar afla în incompatibilitate, acesta a negat vehement și a subliniat totodată că nu a cerut și nu a luat bani și că nu a făcut consultații, ci doar și-a ajutat colegii.

„Eu nu sunt în nicio stare de incompatibilitate. La modul real, nu sunt în incompatibilitate(...) Eu nu am luat niciodată pacienți de la spital să-i duc la cabinetul privat. Invers.

Colegii mei au consultat acolo pacienți. Au fost dăți, și nu neg asta, când mi-au cerut expertiză că unele cazuri îi depășeau și i-am ajutat, că eu am jurat când terminat facultatea să ajut. Nu am încasat niciun ban, am făcut asta din devotamentul meu față de profesie, de omul în nevoie”, a mai spus Cîrstoiu.

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE