Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Mizerii din campanie. Exclus să mă retrag!” Cîrstoiu a fugit la mașină când a fost întrebat despre acuzația de incompatibilitate

„Mizerii tipice din campanie. Să lăsăm instituțiile statului să își facă treaba. Exclus să mă retrag!” Aceasta este reacția candidatului la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, acuzat de incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate (ANI). Corpul de Control al Guvernului a descoperit, în 2020, că doctorul Cătălin Cîrstoiu era manager la Spitalul Universitar și lucra, în același timp, și la clinica privată a familiei.

Cătălin Cîrstoiu: „Exclus să mă retrag!”

Medicul Cîrstoiu a declarat, miercuri, că este exclus să se retragă din cursa pentru București. În această seară, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a fugit din fața reporterilor și s-a dus la mașină atunci când a fost întrebat mai multe informații despre ancheta Agenției Naționale de Integritate care îl vizează.

El a spus că sunt „mizerii tipice” unei campanii electorale și că ANI trebuie lăsată să judece cazul lui.

Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei: „Este o investigație a ANI. A fost trimis și un comunicat pe care l-am văzut în presă, așa încât să lăsăm instituțiile statului să își facă treaba. Doi, vreau să vă spun un lucru. Eu nu am încălcat legea, nu sunt incompatibilitate, iar mizeriile din campania electorală sunt tipice și mă așteptam la acest lucru. Probabil că contracandidații mei nu găsesc altă cale decât să abordeze în felul ăsta această campanie”.

(Cătălin Cîrstoiu pleacă înspre mașină)

Cătălin Cîrstoiu: „Hai să nu ne rupem picioarele!”

Jurnalist Euronews: Luați în calcul să vă retrageți?

Cătălin Cîrstoiu: „Exclus!”

PSD și PNL ar putea să decidă să nu îl mai susțină pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Politologul Cristian Pîrvulescu a evidențiat, luni, la Euronews România, că „încă nu a fost depusă oficial” candidatura lui Cîrstoiu, motiv pentru care partidele din coaliție urmează să decidă în funcție de rezultatele sondajelor „dacă vor putea susține până la capăt această candidatură”.

Profesorul Pîrvulescu a explicat că deja există controverse în jurul medicului Cătălin Cîrstoiu, în legătură cu posibila stare de incompatibilitate în care s-ar fi aflat.

În acest moment, există o anchetă a ANI care a pornit de la o sesizare făcută de Corpul de Control al Guvernului Orban în 2020. Medicul Cătălin Cîrstoiu este acuzat de incompatibilitate pentru că, deși deține funcția de manager al Spitalului Universitar din Capitală, el ar fi oferit consultații la clinica privată deținută de soție, lucru nepermis, potrivit legii, din moment ce acesta era la acel moment și este în continuare manager al Spitalului Universitar din Capitală.

Potrivit publicației Hotnews, un pacient a declarat că atunci când a fost la medicul Cîrstoiu pentru o consultație, acesta l-ar fi îndrumat să meargă către clinica privată deținută de soția sa, acolo unde ar fi fost consultat tot de medicul Cîrstoiu și căruia pacientul i-ar fi plătit în cele din urmă aproximativ 750 de lei pentru acea consultație la clinica privată în locul uneia la spitalul de stat.

„Problema domnului Cîrstoiu, atunci când și-a anunțat candidatura, are ceva schelete în dulap”, a mai spus politologul Cristian Pîrvulescu, luni, la Vocile care contează.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE