Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu neagă că au fost discuții despre retragerea lui Cătălin Cîrstoiu: Trebuie să facă o conferință și să răspundă acuzațiilor

Marcel Ciolacu a avut o primă reacție în ceea ce privește candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei.

Premierul susține că acesta trebuie să facă o conferință de presă și să răspundă la toate acuzațiile.

Ciolacu: Trebuie să facă o conferință să răspundă la acuzații

”Abordarea este ca doctorul Cîrstoiu să facă o conferință de presă și să răspundă la toate acuzațiile. Nu am avut o discuție de retragere în Coaliție. Am avut o discuție cu staful tehnic. Nu am avut o discuție punctuală de a veni alt candidat.

Nu putem merge mai departe dacă nu lămurim aceste acuzații. Trebuie să iasă în fața presei și să explice toate aceste acuzații.

Eu sunt co-președintele Coaliției. Nu sunt nici judecător, nici de la ANI. Domnul Cîrstoiu nu este trimis în judecată. Trebuie să iasă, să explice. Nu mă puneți să răspund la întrebări prezumtive.

Doamna Clotilde e trimisă în judecată, s-a stabilit că a luat ilegal bani, despre domnul Cîrstoiu nu se poate spune așa ceva.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă: Cîrstoiu rămâne varianta noastră

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, respinge varianta susţinerii candidaturii lui Cristian Popescu-Piedone la Primăria Capitalei în cazul în care actualul candidat comun al coaliţiei PNL-PSD, Cătălin Cîrstoiu, s-ar retrage.

"În acest moment, vă pot spune că la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca domnul doctor Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei şi luni să îşi depună candidatura la Biroul Electoral Municipal. Se pregăteşte domnul doctor Cîrstoiu pentru o conferinţă pe care o are în vedere, astfel încât să poată să stea de vorbă şi să lămurească toate aspectele.

PNL, indiferent de formulă, a agreat să susţină împreună cu PSD un candidat care să fie candidatul actualei coaliţii de guvernare şi într-o alianţă electorală la nivelul Capitalei. Domnul Cristian Popescu nu este nici membru PSD, nici membru PNL, motiv pentru care nu putem să îl susţinem. Nu este membru al niciunui partid. (...) Absolut, nu susţinem o astfel de candidatură", a afirmat Ciucă, marţi, la Parlament.

Întrebat dacă există varianta retragerii lui Cătălin Cîrstoiu, Ciucă a răspuns: "Pentru acest moment, pot spune că dumnealui este foarte determinat să continue, cât am putut şi cât pot eu să înţeleg din cât l-am cunoscut pe domnul doctor Cîrstoiu, motiv pentru care consider că, odată ce vom avea toate aceste clarificări finalizate, va fi o direcţie pe care ne-o vom asuma împreună cu dumnealui, ambele partide, şi aşa cred că este normal şi onest pentru fiecare dintre noi".

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE