Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Coaliția pune presiune pe Cîrstoiu pentru a aduce clarificări cu privire la acuzații. Ciucă: ”E normal să respecte cererea”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a explicat joi seara că în cadrul coaliției s-a convenit să se solicite o clarificare din partea medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianței PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei. Această cerere a fost făcută și de premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Ciucă a subliniat că, în urma clarificării de către Cîrstoiu a aspectelor legate de persoana sa, se va realiza o analiză la nivelul coaliției, urmând să se ia o decizie referitoare la candidatura acestuia.

"Ce facem cu Cătălin Cîrstoiu? În primul rând, luni am avut o întâlnire a membrilor conducerii coaliţiei şi am discutat toate aspectele legate de problemele care sunt la nivelul coaliţiei şi desigur cea mai stringentă, a candidaturii la Primăria Capitalei şi în încheiere a fost o decizie prin care am convenit ca, în această săptămână, cât premierul nu este în ţară, să existe acţiunea aceasta de clarificare din partea domnului doctor a tuturor acestor aspecte care ţin de persoana domniei sale, pentru ca, în final, să putem să avem din nou o analiză şi să putem să mergem mai departe sau să vedem ce decizie se ia. În momentul de faţă, domnul doctor este propunerea noastră de candidat la Primăria Capitalei. A noastră, a coaliţiei", a spus Ciucă, la Digi 24.

Ciucă susține cerințele lui Ciolacu cu privire la clarificările pe care Cîrstoiu trebuie să le facă

El a menționat că s-a discutat cu premierul Marcel Ciolacu și că acesta i-a reiterat solicitarea către Cîrstoiu de a face o prezentare publică a clarificărilor privind problemele personale.

"Eu consider că atât timp cât vine din partea domnului prim ministru, preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, această solicitare şi pentru că, în procesul acesta de identificare a candidatului, propunerea a venit din partea domniei sale, este normal să respecte cererea pe care domnul prim ministru Marcel Ciolacu i-a adresat-o", a răspuns Nicolae Ciucă.

Ciucă a afirmat că este normal ca Cîrstoiu să respecte cererea făcută de liderul PSD, deoarece propunerea pentru candidatura la Primăria Capitalei a venit din partea sa.

"Eu am discutat în această seară cu Marcel Ciolacu şi mi-a spus că a vorbit din nou cu domnul doctor şi i-a transmis să planifice şi să aibă acest demers realizat.

E o chestiune care ţine de clarificarea unor probleme personale. Oricât de mult ar fi întrebat unul şi altul, nici unul dintre noi, eu personal nu am cum să judec pe anumite supoziţii, pe anumite date un anume aspect. Cel care trebuie să clarifice toate aceste chestiuni este domnul doctor", a mai spus Nicolae Ciucă.

Cătălin Cîrstoiu nu și-a depus candidatura încă, iar perioada de înscriere a candidaturilor la alegerile locale din 9 iunie a început deja. Ultima zi este 30 aprilie.

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE