Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hassan Akasha, lider Hamas, a fost ucis în Siria. Israel a promis că va lichida toți membrii, indiferent unde se află

La câteva zile după lichidarea lui Saleh al-Arouri, care era numărul doi din conducerea Hamas, încă un lider important al grupării palestiniene a fost ucis. Este vorba despre Hassan Akasha, care a fost lichidat pe teritoriul Siriei.

El ar fi fost responsabil cu lansarea tirurilor de rachete de pe teritoriul sirian spre Israel. Hassan Akasha a fost ucis în localitatea Beit Jinn, situată în apropiere de granița cu Liban și de Golan-ul sirian, ocupat de Israel. Regiunea este sub controlul Siriei.

Liderul Hamas Hassan Akasha, a fost ucis

Israelul și-a asumat responsabilitatea, în cadrul unui comunicat al armatei IDF.

"El era o figură centrală și era responsabil pentru rachetele lansate de Hamas către Israel, de pe teritoriul Siriei, în ultimele săptămâni. Nu vom permite exercitarea terorismului de pe teritoriul sirian şi vom trage la răspundere Siria pentru orice activitate provenind de pe teritoriul ei", se arată în comunicatul IDF.

Hamas a început războiul pe 7 octombrie 2023, cu atacul asupra Israelului. În replică, armata israeliană a atacat Fâșia Gaza, unde desfășoară acum o nouă fază a operațiunii, una "de curățare", așa cum a precizat IDF.

Însă în tot acest timp de la debutul războiului, aliații Hamasului au atacat din mai multe zone. În principal, Hamas este sprijinit de gruparea libaneză Hezbollah, susținută de Iran, însă au fost atacuri asupra Israelului și de pe teritoriul Siriei.

În urmă cu o zi, Israelul a eliminat și un comandant al Hezbollah, pe teritoriul Libanului. Este vorba despre Wissam Hassan al-Tawil. Este cel mai înalt oficial militar al Hezbollah ucis de la începutul războiului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE