Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Saleh al-Arouri, numărul doi al Hamas, ucis în Liban. Israelul se pregăteşte pentru ”orice scenariu”

Saleh al-Arouri, numărul 2 în Hamas, a fost ucis în capitala Libanului, în urma unor lovituri cu drone israeliene.

Informația a fost confirmată atât de Hamas, cât și de Hezbollah, organizație care operează pe teritoriul Libanului. Însă oficialii israelieni nu au comentat.

Arouri se afla pe lista teroriștilor întocmită de SUA din anul 2015

Arouri a fost șeful adjunct al biroului politic al organizației și unul dintre fondatorii aripii militare a Hamas. Totodată, era responsabil de strângerea de fonduri pentru militanți, iar lichidarea lui este considerată cea mai importantă, de la începutul războiului și în ultimul deceniu.

De mai bine de două luni au loc schimburi de focuri între trupele israeliene și membrii Hezbollah, de-a lungul graniței Libanului cu Israelul.

Israelul a transmis că se pregăteşte pentru ”orice scenariu”

Armata israeliană se pregăteşte miercuri pentru ”orice fel de scenariu” la o zi după atacul aerian în suburbiile Beirutului, fatal pentru numărul doi al mişcării islamiste, transmite AFP, citată de Agerpres.

”Forţele israeliene sunt într-o stare de pregătire foarte ridicată în toate arenele, în apărare şi în atac. Suntem foarte pregătiţi pentru orice scenariu. Cel mai important lucru de spus în această seară este că suntem concentraţi şi rămânem concentraţi asupra luptei împotriva Hamas”, a declarat marţi seara purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

”Această crimă nu va rămâne fără răspuns sau nepedepsită”, a afirmat Hezbollahul libanez, un aliat al Hamas, iar premierul libanez Najib Mikati a acuzat Israelul că ”doreşte să antreneze Libanul într-o nouă fază de confruntare”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE