Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viață grea pentru refugiații palestinieni. O familie, cu patru nou-născuți, trăiește într-o clasă de școală transformată în adăpost

Viața palestinienilor din Fâșia Gaza este la limita subzistenței, se plâng cei care au fost alungați de război din nordul regiunii. O tânără familie, cu patru copii nou-născuți, este nevoită să trăiască într-o clasă de școală transformată în adăpost. Spun că le este foarte greu, pentru că alături de ei, în aceeași încăpere, mai locuiesc alte 50 de persoane.

Eman al-Masri era însărcinată când a început războiul, după atacul Hamas din 7 octombrie. Conflictul a obligat-o, alături de soțul ei și de copii, să se mute de trei ori până acum. Familia a plecat întâi din casa lor din orașul nordic Beit Hanoun în tabăra de refugiați Jabalia. Nu a găsit liniște nici acolo, așa că a ajuns acum la o școală din Deir al-Balah, la doar câteva zile după ce femeia a născut patru copii.

Eman al-Masri, mama celor 4 nou-născuți: Viața aici este dificilă, urcarea și coborârea scărilor este o povară mai mare decât distanța pe care trebuia să o parcurg. Atmosfera de aici nu era potrivită din cauza fumului, a lipsei băilor și a lipsei de apă. Toate acestea au avut un impact asupra mea, asupra copiilor care erau în pântecele meu și asupra copiilor mei mici. Este o atmosferă de poluare și mizerie, iar copiii suferă.

Eman a spus că a trebuit să-și lase unul dintre nou-născuți cu soacra ei, deoarece nu a putut să-i ia pe toți cei nouă copii cu ea. Dar nici acum nu le este bine pentru că nu au bani sau haine sau un pat în care să doarmă. Ba chiar nici nu se pot încălzi, pentru că nu se găsește combustibil.

Amar al-Masri, tatăl copiilor nou-născuți: După cum vedeți, am patru copii, patru nou-născuți care au șapte zile și nu le pot oferi o cutie de lapte ori scutece. Nu găsesc nici măcar ceea ce îi trebuie mamei loc după operație, nici mâncare, nici chiar apă de băut.

De la începutul războiului în Fâșia Gaza, aproape 22.000 de palestinieni au fost uciși în atacurile aeriene israeliene, susține Ministerul Sănătății condus de Hamas.

Războiul a izbucnit pe 7 octombrie, când militanții Hamas și alte grupuri armate palestiniene au luat cu asalt sudul Israelului și au ucis 1.200 de persoane, majoritatea israelieni, și au răpit alte 240.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE