Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trecerea la ”o fază diferită” a războiului din Gaza, discutată de Washington și Israel

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedinţiei SUA, şi ministrul israelian al afacerilor strategice, Ron Dermer, au avut o întâlnire marți în care au discutat despre trecerea Israelului la "o fază diferită" a războiului din Fâşia Gaza.

Jake Sullivan a discutat cu apropiatul premierului Benjamin Netanyahu despre "trecerea la o nouă fază a războiului pentru a se concentra asupra unor ţinte importante ale Hamas". Informația a fost oferită de un responsabil al executivului american, sub protecţia anonimatului.

S-au discutat și "paşii practici pentru a îmbunătăţi situaţia umanitară şi a minimiza prejudiciul cauzat civililor", precum şi "eforturile" pentru a favoriza eliberarea ostaticilor luați de Hamas.

Războiul va dura "încă multe luni"

Un aliat istoric al Israelului, SUA insistă din ce în ce mai mult ca Israelul să favorizeze operaţiuni mai direcţionate, scrie Agerpres. Preşedintele democrat Joe Biden şi-a exprimat public dezacordurile cu guvernul conservator condus de Benjamin Netanyahu.

Tot marți, în timp ce armata israeliană îşi intensifica loviturile mortale asupra Fâşiei Gaza, şeful său de stat-major, Herzi Halevi, a afirmat că războiul va dura "încă multe luni".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE