Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Război Israel-Hamas: Aproape 30 de militari israelieni, uciși de camarazii lor, accidental sau de gloanțe rătăcite

Încă de la începutul ofensivei terestre în Fâșia Gaza, unul din şase militari israelieni ucişi fie a fost omorât accidental, fie de către propriii săi camarazi, au anunţat, luni, Forţele de Apărare ale Israelului (IDF), informează dpa, citată de Agerpres.

IDF: 506 militari israelieni, femei şi bărbaţi, și-au pierdut viața de la începutul războiului Israel-Hamas

Este cea de-a 87-a zi de război în Fâșia Gaza, care o să se mai întindă pe cel puțin câteva luni, potrivit premierului israelian. Benjamin Netanyahu a transmis deja că IDF nu se va opri până nu-și va atinge scopul, acela a eradica, „odată pentru totdeauna”, gruparea pe care majoritatea statelor o consideră teroristă - Hamas.

Până acum, de la începerea ofensivei terestre a Israelului în Fâşia Gaza, 29 de militari şi-au pierdut viaţa, dintre care 18 au fost ucişi de către camarazii lor, în aşa-numitul "foc amical" (friendly fire). Alţi doi au fost ucişi de gloanţe rătăcite, iar nouă, accidental, de exemplu din cauza proastei funcţionări a armamentului din dotare.

În total, 172 de militari și-au pierdut viața de la declanşarea ofensivei terestre israeliene în Fâşia Gaza de la sfârşitul lunii octombrie trecut şi peste 900 au fost răniţi.

Bilanțul e mai mare dacă luăm în calcul începutul războiului actual, declanșat în date de șapte octombrie 2023. Atunci, când majoritatea activităților erau oprite în Israel și mulți soldați de pe graniță erau în permisie, militanții Hamas au tăiat gardul de la frontieră și au atacat localitățile din sudul Israelului, dar și pe cei care veniseră la un festival în zonă. Militanții Hamas au omorât atunci tot ce au întâlnit în cale și au luat sute de ostatici. Până la acest moment, au fost ucişi în total 506 militari israelieni, potrivit unor date furnizate de IDF.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE