Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul a lovit două tabere de refugiați din Gaza și a distrus ascunzătoarea unui lider Hamas

Sâmbătă au fost raportate lupte intense între forțele israeliene și militanții Hamas. Israelul își concentrează ofensiva militară în sudul Fâșiei Gaza, în special în jurul orașului Khan Younis. Forțele de Apărare Israeliene au scris pe X că "au eliminat zeci de teroriști" în Gaza, scrie euronews.com.

Două tabere de refugiați, lovite

Sâmbătă, avioanele de război israeliene au lovit două tabere de refugiați din centrul Gaza. Administrația Biden a aprobat o nouă vânzare de arme de urgență către Israel, în ciuda apelurilor internaționale persistente la încetarea focului din cauza numărului tot mai mare de morți în rândul civililor, a foametei și a strămutărilor în masă din enclavă, scrie AP.

Israelul afirmă că este hotărât să continue ofensiva sa aeriană și terestră fără precedent până când va distruge Hamas, un obiectiv considerat de unii ca fiind imposibil de atins din cauza rădăcinilor profunde ale grupării. Statele Unite au protejat Israelul din punct de vedere diplomatic și au continuat să furnizeze arme.

Israelul susține că încheierea războiului acum ar însemna victoria Hamas, o poziție împărtășită de administrația Biden care, în același timp, a îndemnat Israelul să facă mai mult pentru a evita rănirile civililor palestinieni.

Ascunzătoarea unui lider Hamas, distrusă

Vineri, Ministerul israelian al Apărării a afirmat că trupele sale au reușit să localizeze și să demoleze o ascunzătoare aparținând lui Yahya Sinwar, liderul Hamas din Fâșia Gaza.

Un oficial al ONU a afirmat că trupele israeliene au deschis focul asupra unui convoi de ajutoare care se întorcea din nordul Fâșiei Gaza, avariind un vehicul.

Loviturile israeliene au vizat aeroportul din Damasc și situri militare siriene la sfârșitul zilei de joi și începutul zilei de vineri, provocând pierderi materiale, potrivit unor surse siriene.

Israelul a lansat numeroase lovituri în Siria controlată de guvern, vizând adesea grupuri susținute de Iran care îl sprijină pe președintele Bashar Assad, deși Israelul recunoaște rareori aceste acțiuni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE