Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata israeliană a bombardat masiv punctul de trecere Rafah. Peste 20 de oameni au murit

Armata israeliană a lansat un nou atac devastator la punctul de trecere Rafah. Peste 20 de oameni au fost uciși în bombardamente, iar Organizația Națiunilor Unite atrage atenția că peste 40% din populație riscă să moară de foame.

Secretarul de stat american Antony Blinken este așteptat, din nou, în Israel, săptămâna viitoare pentru a discuta despre războiul din Orientul mijlociu, potrivit unor surse diplomatice.

"Brusc am fost bombardați"

Fayza Sahaaban, rezident: "Ne desparte de vecinii noștri doar un perete, un perete comun. Stăteam la masă, după ce terminasem rugăciunea, și brusc am fost bombardați. Am văzut foc și am simțit că ceva m-a lovit în cap."

Omar Qannan, rezident strămutat: "Am scăpat de bombardamentele din nord și am venit în zona așa-zis sigură din sud, la Rafah. Armata israeliană ne-a urmărit, cu rachete. Deci, din start, trebuia să rămânem la casele noastre, să murim acolo. De ce ne-ați cerut să evacuăm? Sunt mincinoși. Oricine evacuează un loc ar face bine să renunțe. Pentru că mint, îți spun să evacuezi, iar după ce mai multe familii se adună în același loc, bombardează. Nu lovesc două persoane, ci câte 20-30. Acesta este o dovadă a genocidului."

Sute de mii de civili au fost nevoiți să se refugieze din nordul Fâșiei Gaza spre sud. De altfel, 85% din populația totală de 2,3 milioane de palestinieni din Fâșia Gaza a fost silită să își abandoneze casele.

Peste 21.300 de oameni, în mare parte femei și copii, au fost uciși de la izbucnirea războiului, potrivit autorităților palestiniene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE