Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în Turcia. Oamenii denunță "terorismul PKK şi al Israelului"

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă la Istanbul, în prima zi a anului, pentru a denunța "terorismul PKK şi al Israelului" şi pentru a-i sprijini pe palestinienii din Gaza.

Manifestanţii s-au reunit sub sloganul "Milostivire martirilor noştri, sprijin pentru Palestina, blestem pe Israel", potrivit Agerpres.

Armata turcă a pierdut 12 soldaţi la sfârşitul lunii decembrie în două atacuri separate atribuite Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului.

De la începutul conflictului dintre Israel şi Hamas, președintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a sporit discursul împotriva Israelului. De asemenea, el denunță sprijinul pe care SUA îl oferă guvernului israelian.

"Moarte Israelului, afară din Palestina"

Cu steaguri turce și palestiniene în mâini, oamenii s-au adunat încă din zori în zona Podului Galata, scandând "Moarte Israelului, afară din Palestina" şi "Dumnezeu este mare".

Bilal Erdogan, al doilea fiu al şefului statului, a luat cuvântul pentru a-i saluta pe "martirii" armatei turce căzuţi în Irak:

"Rugăciunile noastre sunt cele mai bune arme pentru a ieşi din întuneric. Salutări sfinţilor noştri martiri care ne luminează calea.Am fost în Cisiordania, în Ierusalim, în Gaza: oamenii de acolo îşi pun speranţele în Turcia şi în Recep Tayyip Erdogan".

Bilal Erdogan, în vârstă de 42 de ani, preşedintele "Fundaţiei pentru Tineret şi Educaţie", care a coorganizat mitingul, este dat drept posibil succesor al tatălui său în fruntea ţării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE