Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Au sunat sirenele, apoi muzica s-a oprit. Sute de persoane ucise după ce Hamas a bombardat un festival din Israel

Cel puţin 260 de cadavre au fost găsite în locul unde a avut loc un festival de muzică, în timpul ofensivei Hamas. Martorii au vorbit despre un masacru.

Festivalul de muzică, numit Tribe of Nova, se desfășura la graniță cu Fâșia Gaza.

Primele atacuri au fost lansate chiar înainte de ivirea zorilor, când mii de petrecăreți dansaseră toată noaptea. La început, din cauza muzicii, unii dintre ei spun că nici n-au au auzit sunetul exploziilor. Alții, obișnuiți, le-au ignorat complet, scrie The Washington Post.

„Am auzit sirenele și rachetele”, a mărturisit o tânără de 27 de ani, care a publicat fotografii de la festival în mediul online chiar cu câteva minute înainte de atac.

Iar apoi, muzica s-a oprit.

O voce a răsunat din difuzoare: „Alertă roșie”, moment în care mulți dintre participanții festivalului – confuzi, dar nu neapărat panicați - au început să se agite, să mărească pasul sau să privească spre cer, potrivit unor imagini pe care Washington Post le-a consultat.

Haosul a venit odată cu primele focuri de armă.

„Am început să fugim, dar nu știam unde să ne ducem. Nimeni nu știa ce să facă”, a povestit un martor, potrivit sursei anterior menționate.

Festivalul de muzică trance Tribe of Nova a fost una dintre primele ținte ale militanților Hamas, care au lansat un atac fără precedent asupra Israelului la primele ore ale dimineții de sâmbătă. Luptătorii Hamas au invadat zona, au tras în mulțime și au luat ostatici.

Cei care au fost acolo au descris modul în care atacatorii au blocat drumurile celor care voiau să fugă și au cercetat zona în căutare de persoane pe care să le răpească.

În cele din urmă, serviciul de salvare pe bază de voluntariat ZAKA a raportat că au fost găsite cel puțin 260 de cadavre în locul unde s-a ținut festivalul. În toată țara, cel puțin 700 de oameni au murit. Momentan, nu este clar dacă cei 260 de participanţi la festival, uciși de luptătorii Hamas, au fost incluşi în acest ultim bilanţ al conflictului Israel-Hamas.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE