Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Orientul Mijlociu sprijină gruparea Hamas. Oficialii iranieni susțin și încurajează în mod deschis gruparea teroristă

Iranul a declarat că susține și încurajează gruparea teroristă Hamas. De altfel, o mare parte din țările Orientului Mijlociu fie au anunțat sprijin pentru Hamas, fie au refuzat să condamne acțiunile acesteia. Marșuri de susținere a grupării au avut loc în Turcia, Yemen, Liban și Iran.

  • Mișcarea islamistă Hamas a lansat, sâmbătă, cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, într-un asalt surpriză care a combinat oameni înarmați care au traversat granița cu un baraj puternic de rachete din Fâșia Gaza.

La Istanbul a avut loc o manifestație de amploare pentru susținerea grupării Hamas. Oficialii turci și-au exprimat neutralitatea și au declarat că sunt profund îngrijorați cu privire la violențe.

În Liban, mai multe mitinguri ale Hezbollah au adunat mii de participanți în întreaga țară iar Siria vecină a lăudat în mod deschis gruparea.

Arabia Saudită a făcut apel la încetarea violențelor, dar a menționat că acțiunile Hamas sunt rezultatul ocupației continue și al privării poporului palestinian de drepturile sale legitime. Declarații similare au fost făcute de Kuweit, Irak, Qatar și Oman.

Iranul a lăudat și susținut în mod direct Hamas. Parlamentarii iranieni au scandat „Moarte Israelului” iar consilierul liderului suprem al Iranului a declarat că țara sa îi va susține pe palestinieni până când teritoriile vor fi eliberate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE