Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Imagini de la accidentul provocat de Vlad Pascu. Avocat: La momentul impactului, tinerii mergeau în afara părții carosabile

Au apărut imagini de la accidentul provocat de Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai. Din fotografiile postate pe îndrumări-juridice.eu de Adrian Cuculis, avocatul familiilor victimelor, se vede clar că tinerii circulau în afara carosabilului în momentul impactului. De asemenea, aceștia erau grupați în așa fel încât să nu încurce traficul din zonă.

Este un detaliu important pentru anchetă, în contextul în care inițial s-a spus că tinerii se aflau pe partea carosabilă, pentru că nu aveau pe unde să meargă. Între satele de vacanța 2 Mai și Vama Veche nu există un trotuar, în ciuda faptului că anual mii de turiști merg acolo.

De la momentul accidentului mai există o înregistrare audio, surprinsă de o cameră GoPro care i-a aparținut uneia dintre victime. Aparatul a pornit în momentul impactului și a înregistrat momentul accidentului și clipele de groază care au urmat. Pe înregistrare se aud sunetul scârțâitului de roți și vocile celor implicați în accident și ale martorilor.

Vlad Pascu: ”Îmi pare rău. Nu pot să dau timpul înapoi”

Pe 19 august, Vlad Pascu s-a urcat drogat la volan și a lovit opt tineri, dintre care doi au murit. La o lună după, acesta a fost adus în cătușe la sediul DIICOT din București, unde le-a spus jurnaliștilor: "Îmi pare rău. Nu pot să dau timpul înapoi". Tot atunci au fost chemați la sediul DIICOT și părinții acestuia.

Mama lui Vlad Pascu a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, pentru că a încercat să șantajeze martori din dosarul de trafic de droguri al fiului ei și să-i determine să dea declarații în favoarea acestuia.

Miruna Pascu a contestat arestul preventiv și le-a cerut magistraților să fie lăsată în libertate, însă contestația a fost respinsă ca nefondată.

De asemenea, dealerii lui Vlad Pascu rămân în arest, după o decizie definitivă a Tribunalului București. Este vorba de frații Ștefan Ciprian Constantin și Costin Anton Constantin și Tudor Duma zis 'Maru'. Acesta din urmă chiar s-a filmat când fura medicamente din spitalul Floreasca, pe 14 septembrie, în timp ce polițiștii îi percheziționau casa.

Inițial, cei trei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, pe 15 septembrie. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins contestaţia acestora privind măsura arestului, susținând că este nefondată.

Drogurile, o problemă din ce în ce mai mare în România

În urma anchetei, s-a stabilit că Vlad Pascu și prietenii acestuia au folosit cel puțin patru tipuri de medicamente pentru a a crește efectul drogurilor consumate.

În mașina acestuia a fost găsită și o fiolă de fentanil, un drog sintetic foarte periculos care face ravagii în SUA și omoară anual zeci de mii de oameni.

Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne, a anunțat că Europa trebuie să se pregătească pentru o invazie de fentanil pe piața de droguri. Acest opioid este de 100 de ori mai puternic decât morfina şi de 30 până la 50 de ori mai puternic decât heroina.

Fentanilul se consumă în România de cel puțin trei ani, numărul de cazuri crește, iar principala sursă ar fi spitalele și farmaciile. Recent, un farmacist din Capitală a fost prins în timp ce încerca să vândă fentanil și oxicodonă. Avea zeci de cutii cu comprimate pe care trebuiă să le distrugă. Erau pastile expirate, pe care le strângea de la mai multe farmacii, sau care erau aduse de pacienții sau rudele celor care nu le mai foloseau, sau care apăreau în stocuri pe plus în farmacii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE