Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anchetatorii au interceptat conversațiile Mirunei Pascu. Cum încerca mama lui Vlad Pascu să intimideze martorii

Mama lui Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul mortal din stațiunea 2 mai, acum o lună, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, femeia a încercat să șantajeze martori din dosarul de trafic de droguri al fiului ei, pentru a-i determina să dea declarații în favoarea acestuia.

Anchetatorii au depus la dosar și interceptări ale unor convorbiri purtate de Miruna Pascu cu o martoră și cu fiul ei. Într-un alt dosar de trafic de droguri este vizat anturajul lui Vlad Pascu. Trei tineri care furnizau droguri în cercul acestuia au fost și ei arestați preventiv.

Miruna Pascu a ajuns în fața magistraților de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă din partea procurorilor DIICOT. În sala de judecată, ea a plâns și a spus că nu este vinovată de faptele fiului său.

Ce amenințări făcea Miruna Pascu martorilor

Anchetatorii au interceptat, spre exemplu, convorbirea telefonică dintre Miruna Pascu și o martoră, pe care a încercat să o convingă să nu dea declarații la DIICOT Constanța, unde fusese chemată sau, dacă dă, să mintă în legătură cu faptul că în anturajul fiului ei se consumau droguri.

Mama lui Vlad Pascu i-a sugerat fetei să spună la audieri că tinerii se prefăceau în filmulețele postate pe internet, în care spuneau că sunt consumatori de substanțe interzise. Femeia i-a spus martorei că va avea probleme cu legea dacă se incriminează singură. Fata s-a simțit intimidată și a decis să denunțe faptul că mama lui Vlad Pascu a încercat să o influențeze, potrivit referatului.

Totodată, anchetatorii au interceptat și discuții dintre Miruna Pascu și fiul său. Femeia îi spunea că îl va ajuta să ajungă la Rahova, într-un centru mai bun și că se va ocupa de dosarul lui medical. De asemenea, Miruna Pascu i-a promis fiului său că îl va ajuta să-și spele imaginea, mai arată stenogramele din dosar.

Și tatăl lui Vlad Pascu este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce în locuința lui au fost găsite, la percheziții, mai multe cartușe. Pentru asta, procurorii DIICOT l-au plasat sub control judiciar.

Într-un alt dosar, este vizat și anturajul lui Vlad Pascu: tinerii de la care făcea rost de substanțe interzise și cu care le consuma ocazional, fie în restaurante sau cluburi de lux din Capitală și de pe litoral, fie la petreceri private, spun anchetatorii.

Trei tineri, suspectați că făceau rost de droguri de la alți dealeri ori prin comenzi online de pe Darknet și mai apoi le distribuiau anturajului lui Vlad Pascu, au fost și ei arestați preventiv. Unul dintre ei a spart depozitul farmaceutic al Spitalului Floreasca, chiar înainte să fie săltat de mascați.

Și cei trei tineri au depus contestație față de măsura arestului preventiv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE