Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mama șoferului drogat, care a ucis două persoane, a fost arestată. La fel și dealerii

Mama lui Vlad Pascu a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Inițial, ea fusese reținută pentru 24 de ore. Procurorii o acuză că ar fi încercat să influențeze persoanele din dosarul deschis pe numele fiului său, în vârstă de 19 ani, care a ucis cu mașina două persoane, în stațiunea 2 Mai, în timp ce se afla sub influența drogurilor.

Ea este cercetată pentru infracțiuni contra înfăptuirii justitiei. Investigatorii au interceptat mai multe convorbiri în care mama lui Vlad Pascu i-a spus unei prietene de-ale fiului ei să mintă la audieri.

UPDATE: Au fost arestați preventiv și cei trei presupuși dealeri ai lui Vlad Pascu.

Mama lui Vlad Pascu a fost arestată preventiv

Conform referatului DIICOT, cu propunerile de arestare, una dintre fetele audiate în acest dosar le-a spus anchetatorilor că mama lui Vlad Pascu ar fi amenințat-o să nu îi denunțe fiul și că i-ar fi spus să nu meargă la audieri și să motiveze totul printr-o adeverință medicală. În plus, ea știa de la Vlad Pascu că mama lui îi dădea pastile de Xanax.

Adrian Bendeac, avocatul mamei lui Vlad Pascu: "A dat o declarație completă în cursul urmăririi penale. Instanța s-a pronunțat, a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Am formulat contestație orală în fața instanței. Hotărârea, încheierea nu este motivată la acest moment. Am primit doar minuta. De ce a plâns Miruna Pascu în fața anchetatorilor? Bineințeles, nimeni nu-și dorește să treacă prin aceste momente. Sunt dramatice, toată familia e in dosar".

În referatul DIICOT, se propune și arestarea a trei persoane, presupuși dealeri sau traficanți de droguri.

Vlad Pascu este arestat în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

DIICOT a anunțat că tânărul de 19 ani este urmărit penal și pentru trafic de droguri de mare risc, dar şi pentru că și-ar fi pus la dispoziție casa pentru consum de stupefiante.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE