Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Mama lui Vlad Pascu, Miruna Pascu, rămâne în arest preventiv. Decizia Tribunalului București

Miruna Pascu, mama şoferului de 19 ani, care, aflat sub influenţa drogurilor, a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv, a decis definitiv luni Tribunalul Bucureşti.

"Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv dispusă în raport de inculpata Miruna Pascu. Menţine măsura arestului preventiv în raport de aceasta. În baza art. 242 alin. 2 Cpp, respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la comunicare", se arată în decizia instanţei.

Miruna Pascu a fost trimisă recent în judecată de DIICOT, alături de fiul ei, Vlad Pascu, şi fostul soţ, Claudiu Pascu.

Decizia definitivă a Curții de Apel București

Miruna Pascu, mama tânărului de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Aceasta este decizia definitivă, pronunțată vineri de magistrații Curții de Apel Bucureşti.

La data de 9 octombrie, Tribunalul Bucureşti a hotărât ca Miruna Pascu să fie eliberată din arest preventiv şi plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. Procurorii au făcut, însă, contestaţie, iar aceasta a fost admisă de Curtea de Apel Bucureşti.

"În baza art. 425 (1) alin.7 pct. 2 lit.a Cpp rap. la art. 205 Cpp admite contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT - Structura Centrală împotriva încheierii din data de 09.10.2023 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi rejudecând: Înlătură dispoziţia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar faţă de inculpata Pascu Miruna. În baza art. 348 alin.2 Cpp rap. la art. 207 alin.4 Cpp, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpata Pascu Miruna, măsură pe care o menţine. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate care nu sunt contrare prezentei hotărâri. Definitivă", se arată în decizia Curții de Apel București.

Potrivit Agerpres, Miruna Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT, alături de fiul ei, Vlad Pascu şi fostul soţ, Claudiu Pascu. Ea este acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Procurorii susțin că Miruna Pascu ar fi ameninţat-o pe prietena lui Vlad Pascu că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu anchetatorii.

În acelaşi dosar, Vlad Pascu este acuzat de consum şi trafic de droguri, iar Claudiu Pascu de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

21/09/2023 , 17:47

Miruna Pascu rămâne în detenție

Miruna Pascu a contestat arestul preventiv și le-a cerut magistraților să fie lăsată în libertate, însă contestația a fost respinsă ca nefondată.

Femeia va mai rămâne în arest preventiv, a decis, Curtea de Apel București, la data de 21 septembrie. Decizia este definitivă.

Știrea inițială:

Au loc percheziții, în această dimineață, la locuințele unor adolescenți, proveniți din familii înstărite, care ar fi implicați în consumul și vânzarea de droguri. Vizați sunt familia lui Vlad Pascu, tânărul care a ucis doi tineri în localitatea 2 Mai, după ce a condus drogat, dar și prietenii acestuia, care se aflau cu el în acea noapte.

14/09/2023 , 19:04

SURSE: Mama lui Vlad Pascu, reținută pentru 24 de ore

Mama lui Vlad Pascu a fost reținută pentru 24 de ore. Aceasta este acuzată de infracțiuni contra intereselor justiției, mai exact, că ar fi încercat să influențeze martorii din dosarul fiului său, pentru a da declarații în favoarea acestuia, au declarat surse pentru Euronews.

14/09/2023 , 17:19

Surse: Tată lui Vlad Pascu, plasat sub control judiciar

Tatăl lui Vlad Pascu are calitatea de suspect și a fost plasat sub control judiciar, în condițiile în care în locuința sa au fost descoperite elemente de muniție la momentul percheziției, au precizat surse din rândul anchetatorilor pentru Euronews România.

Mihai Pascu este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Între timp, audierile în cazul lui Vlad Pascu și al mamei acestuia sunt în desfășurare la acest moment.

Știrea inițială:

Cercetările anchetatorilor arată că cei vizați de percheziții ar fi specializați în distribuirea de canabis, comprimate ecstasy, cocaină, dar și alte droguri sintetice.

Fotografie principală: Octav Ganea / Inquam Photos

14/09/2023 , 12:16

Vlad Pascu, la DIICOT: ”Nu pot să dau timpul înapoi”

Vlad Pascu a fost adus în cătușe pentru a fi audiat la sediul DIICOT. La ieșirea din maşina Poliţiei, luat la întrebări de jurnaliști, cu privirea în pământ și sub o avalanșă de întrebări, tânărul a spus că își regretă faptele.

”Nu am ce să spun ca să pot să ajut cu ceva. Îmi pare rău pentru tot. Nu pot să dau timpul înapoi”, a spus Vlad Pascu în timp ce intra în sediul DIICOT, flancat de poliţiştii care l-au adus de la Constanţa.

14/09/2023 , 11:16

Părinții lui Vlad Pascu au ajuns la DIICOT. Mama, suspectată că ar fi încercat să șantajeze martori

La sediul DIICOT au ajuns părinții lui Vlad Pascu, precum și tânărul de 19 ani, cercetat pentru că a ucis doi oameni în accidentul produs în localitatea 2 Mai.

Surse judiciare au precizat că mama lui Vlad Pascu este suspectată pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi încercat să influenţeze şi să şantajeze martori în dosarul în care este cercetat fiul ei.


Adolescenții ar fi distribuit drogurile la petreceri private organizate în diverse restaurante și cluburi de lux din Capitală și de pe litoral. Tinerii ar fi procurat drogurile în diferite modalități, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

La cele 11 percheziții care au loc în această dimineață participă polițiști de la serviciul Antidrog, procurori DIICOT și jandarmi.

Perchezițiile au legătură cu cazul 2 mai?

Georgian Drăgan, Purtător de cuvânt IGPR: Dacă vă referiți la consumul de droguri, la dosarul deschis la Constanța pentru consum și deținere de droguri, da au legătură.  Procurorii DIICOT au preluat de la Constanța acel dosar penal, au extins cercetările, iar astăzi ca rezultat avem în derulare această operațiune HIDRA, în care efectuăm 11 percheziții. Alte detalii nu pot fi făcute publice la acest moment, astfel încât să nu fie afectată ancheta penală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE