Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Kelemen Hunor: Ideea testării antidrog în școli este populism. Ești pe o cale greșită

Testarea elevilor pentru droguri în școli este o măsură populistă adusă de politicieni în spațiul public. Această testare este imposibil de realizat în practică și nu poate rezolva problema consumului de droguri, a afirmat președintele UDMR, Kelemen Hunor, invitat în cadrul emisiunii ”Vocile care contează” de la Euronews România.

Liderul UDMR consideră că este o ”cale greșită” ca profesorii și învățătorii să fie puși în situația de a face teste antidrog la școală.

”Nu este treaba școlii, nu școala face. Deci, dacă tu pui pe profesori și profesoare, și învățător, și învățătoare să facă teste, ești pe o cale greșită. Deci nu asta este metoda. Plus trebuie acordul părinților.

(...) Să arunci așa: să se facă teste antidrog în școală sună bine. Uite ăsta este populismul, fiindcă după aceea nu o să pui în aplicare niciodată. Cum, cu cine, prin ce metode.

Deci, asta este populism, să se facă teste antidrog, hai să se facă, cine va face”, a declarat Kelemen Hunor, la Euronews România.

Întrebat cum poate fi rezolvată problema drogurilor, fostul vicepremier a afirmat că ar trebui ascultați specialiștii din acest domeniu.

”Nu este vorba de punctul meu de vedere, fiindcă eu nu sunt specialist în droguri, niciun antidroguri. Aici trebuie să-i asculți pe cei care sunt specialiști și trebuie să aplici ceea ce spun ei dacă ești un om responsabil.

Din punctul meu de vedere, asta este calea, nu să spui: hai să se facă test antidrog și cu asta ce ai rezolvat? Sună frumos, chiar e plăcut pentru ureche. Și eu sunt părinte și copiii mei sunt la școală, dar știu că o astfel de afirmație niciodată nu va rezolva problema”, a concluzionat președintele UDMR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE