Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Părinții și elevii majori, întrebați despre posibilitatea testării antidrog în școli. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Părinții și elevii majori ar putea completa chestionare în care să-și exprime opinia despre testarea antidrog în școală și prezentarea unei adeverințe medicale la începutul anului. Aceasta este una dintre propunerile formulate de Grupul pentru prevenirea consumului de stupefiante, a anunțat prefectul Capitalei.

Rareș Hopincă a anunțat că miercuri a avut loc o ședință a Grupului pentru prevenirea consumului de stupefiante, în cadrul protocolului pe care Prefectura l-a semnat cu Agenţia Naţională Antidrog, Direcţia de Sănătate Publică, Jandarmeria, Poliţia, Inspectoratul Şcolar şi Direcţia Regională Vamală, notează Agerpres.

Una dintre propuneri implică elaborarea unui chestionar prin care părinții și elevii majori să-și exprime opinia în legătură cu testarea în şcoală cu aparat antidrog şi prezentarea unei adeverinţe medicale la începutul anului.

"În cadrul şedinţei de astăzi, am trasat câteva direcţii de acţiune importante. Împreună cu consiliul elevilor, vom constitui la nivelul fiecărei şcoli o structură care să ne ajute cu diseminarea mesajelor antidrog şi de prevenţie.

De asemenea, am decis ca Agenţia Naţională Antidrog să realizeze un chestionar în trei puncte, prin care testăm opinia părinţilor şi a elevilor majori referitor la: testarea în şcoală cu aparat antidrog; prezentarea unei adeverinţe medicale la începutul anului şcolar care să ateste că respectivul copil şi-a făcut analize de sânge antidrog (dar care să nu prezinte rezultatele analizelor); introducerea în curiculă a unei ore de educaţie antidrog în şcoală", a scris prefectul Capitalei, pe Facebook.

Prefectul Capitalei ar vrea un chestionar despre testarea antidrog în școli. ”Este datoria noastră să luăm măsurile necesare pentru a proteja copiii”

Rareș Hopincă a explicat că este vorba despre "un chestionar de testare" a opiniei părinţilor şi a elevilor majori.

"După ce vom avea rezultatele acestuia, vom fundamenta propuneri concrete. În niciun caz nu vom lua măsuri care contravin intereselor şi dorinţei părinţilor şi elevilor din şcoli şi licee. Este datoria noastră să luăm măsurile necesare pentru a proteja copiii şi pentru a-i ajuta să conştientizeze pericolele la care se expun în cazul unor comportamente şi/sau a unor anturaje nepotrivite", a mai precizat prefectul Capitalei.

Reprezentantul Guvernului este de părere că există ”o deschidere din ce în ce mai mare” a societăţii spre a discuta despre aceste probleme şi subliniază că dialogul reprezintă "un pas esenţial".

Totodată, menţionează că Prefectura Capitalei are rolul de catalizator şi de mediator între instituţiile abilitate să prevină consumul de stupefiante.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE