Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Drogurile, greu de testat la Mangalia. Sindicalist: Un singur drugtest este dat pe semnătură unui singur polițist

Sindicaliștii din poliție desființează concluziile raportului în cazul 2 mai, prezentat de ministrul de interne Cătălin Predoiu. Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor spune că șeful Poliției Mangalia nu poate fi învinuit că nu a organizat corespunzător programul agenților de poliție și al celor care pot face testare antidrog pentru că un singur drugtest este dat pe inventar unui singur polițist, care nu poate lucra 24 din 24 de ore.

Vasile Zelca, liderul SNPPC, a amintit că polițiștii deplâng de mai mulți ani lipsa de angajați, în special în Poliția Română.

”Noi deplângem de ani de zile acel deficit de personal, acea capacitate de acțiune este influențată în mod direct de deficitul de personal cu care Ministerul, în general Poliția Română, se confruntă. Avem 15.000 de polițiști lipsă.

Îmi puteți spune mie cum putem planifica un aparat drager, să acopere 24 de ore din 24 dacă el este dat pe inventar individual polițistului?

Fiecare polițist are un astfel de aparat pe inventar, îl are pe fișa sa personală de inventar. Ori noi trebuie să schimbăm aceste lucruri, să dotăm autospeciala sau Poliția Municipiului Mangalia cu un aparat drager la care să aibă acces prin rotație polițiștii care pot efectua aceste testări, pentru că nu orice polițist poate efectua. El trebuie instruit.

Deci, domnul ministru s-a contrazis spunând ca polițiștii au greșit deși există vicii in procedurile din sistem”, a declarat Vasile Zelca, în direct la Euronews România.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a precizat că, potrivit raportului Corpolului de Control, polițistul care l-a depistat în trafic pe șoferul drogat a solicitat verificarea cu aparatul drug-test.

”În jurul orei 3:00, agentul de poliție a solicitat ofițerului coordonator, subinspector de poliție, sprijin în vederea testării alcoolemiei șoferului. Rezultatul a fost negativ, dar agentul a solicitat dispecerului Poliției Mangalia sprijin pentru testarea șoferului cu un aparat drug-test, însă dispecerul a comunicat că nu are planificat un polițist rutier din cadrul Biroului Rutier Mangalia în gestiunea căruia se află un aparat drug-test.

La acest moment operativ, potrivit Corpului de Control, agentul șef adjunct de Poliție a încălcat o procedură de sistem, constând în acea că nu a raportat conducerii Poliției municipale detalii privind evenimentul semnalat și imposibilitatea testării conducătorului auto cu aparatul drug-test. e asemenea, comisarul de Poliție, șeful Poliției Mangalia, a încălcat prevederile unui ordin ministerial privind programul de lucru al polițiștilor, în sensul că nu au organizat program de lucru astfel încât să asigure continuitatea serviciului polițienesc”, a afirmat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE