Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul de Interne, precizări după exploziile de la Crevedia. Anunță o "schimbare progresivă și cuprinzătoare"

Investigațiile de după exploziile de la stația GPL din Crevedia au început, iar ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat că a trimis deja și Corpul de Control. Acesta susține că primele concluzii vor apărea la finalul acestei săptămâni.

Cătălin Predoiu a trimis Corpul de Control la Crevedia

"Analiza evenimentelor de la Crevedia este în curs la nivelul departamentelor componente și competente din Minister și, în foarte scurt timp, în această săptămână vor fi prezentate de șeful DSU concluziile acestei analize.

În al doilea rând, declarația de azi nu va viza doar concluziile raportului Corpului de Control, va avea mai multe puncte și va constitui baza politico-administrativă la nivelul MAI pentru o acțiune de schimbare progresivă și cuprinzătoare la nivelul întregii Poliției Române, dar și la nivelul centralei MAI.

Personal, am lăsat toată independența Corpului de Control în efectuarea controlului. Șeful Corpului de Control nu este numit de mine, nu l-am cunoscut până să ajung în Minister și nu am comunicat cu dânsul direct sau indirect pe toată durata controlului", a precizat Cătălin Predoiu, într-o conferință de presă în care a prezentat și concluziile Corpului de Control de după accidentul mortal din stațiunea 2 Mai.

Doi morți și 57 de răniți după exploziile de la Crevedia

Sâmbătă seara au avut loc mai multe explozii deosebit de puternice la o stație de GPL din comuna Crevedia, județul Dâmbovița.

Potrivit Agenţiei Naţională pentru Protecţia Mediului ( ANPM), fosta staţie GPL, care a provocat exploziile de sâmbătă seara, din Crevedia, nu ar mai fi trebuit să funcţioneze din data de 14 octombrie 2020. Instalația GPL din Crevedia funcționa ilegal, au precizat pentru Euronews România surse din cadrul ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Gaz).

Potrivit informațiilor Euronews România, autorizația firmei a fost anulată de ISU pentru că nu era conformă cu ce scria în acte. Firma era autorizată pentru pentru distribuția GPL pentru mașini, însă spațiul a fost modificat într-un depozit cu cisterne care nu respecta distanța de siguranță.

În urma exploziilor, au existat două decese și 57 de persoane rănite. Dintre acestea, 12 au necesitat transfer în străinătate. Majoritatea celor răniți erau pompieri, adică 40.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE