Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filmul exploziilor de la Crevedia. 57 de persoane rănite, printre care 40 de salvatori

Crevedia - august 2023. Cel puțin 3 explozii, oameni arși și morți de frică, autorități mobilizate și medici chemați de acasă la spitalele de urgență, zeci de salvatori luați prin surprindere de o nouă deflagrație. Președintele se arată indignat - pe Facebook, Guvernul face celule de criză, medicii cer mai mult sânge de la populație.

57 de oameni, între care 40 de salvatori, au arsuri. Locuri în spitale nu prea avem pentru ei, iar unde avem - nu putem trata marii arși, așa că-i trimitem să-i salveze medicii din străinătate.

Atenție! Urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional.

  • În jurul orei 19:00, s-a dat alarma. Poliția orașului Răcari a fost anunțată că la o stație GPL de pe DN1A, în Crevedia, județul Dâmbovița a avut loc o explozie, urmată de un incendiu. Autoritățile anunță 5 victime, apoi 8 - între care o persoană decedată. Martorii postează, pe rețelele sociale, imagini de la fața locului.
  • Din cauza numărului mare de victime, este activat Planul Roșu de intervenție. Elicopterul SMURD e trimis în ajutorul victimelor. Alte zeci de mașini de pompieri și ambulanțe ajung la locul deflagrației.
  • În spațiul public apar imagini cu oameni scoși din flăcări și îngrijiți de medicii ajunși la fața locului.
  • Sunt transmise mesaje Ro-Alert către populație, să stea departe de locul deflagrației. Oamenii au fost evacuați pe o rază de 300m.
  • Primarul din Crevedia vorbește la Euronews despre o cisternă plină cu gaz petrol-lichefiat care ar fi sărit în aer, iar o alta - încă arde. Tot el anunță că stația GPL avea autorizația de funcționare suspendată pentru că nu îndeplinea măsurile necesare de securitate.
  • Șeful DSU ajunge la locul exploziei. Ministerul Sănătății anunță mai multe sunt duse la spitalele bucureștene Floreasca, Universitar și Bagdasar Arsenie.
  • La două ore după prima explozie, are loc o nouă deflagrație și mai puternică. Echipa Euronews surprinde imaginile.
  • Aflăm că au fost răniți mai mulți pompieri. Se vorbește despre 5, apoi 17, pentru ca, de la locul deflagrației, șeful DSU să anunțe 26 de salvatori răniți. Raed Arafat vorbește și despre "riscul unei a treia explozii".
  • Este activat Planul Alb la spitalul Floreasca. Medicii sunt chemați de acasă pentru a îngriji răniții. La MAI se anunță crearea unei celule de criză la care participă, între alții - premierul, șeful Poliției, ministrul de interne și șeful DSU.
  • Premierul ajunge la spitalul Floreasca, unde face și declarații.
  • România activează mecanismul european de intervenție prin care România cere ajutor țărilor europene pentru tratarea marilor arși. Mai multe țări europene își arată disponibilitatea de a ne trata răniții, între care Belgia, Italia și Norvegia.
  • După miezul nopții, ISU Dâmbovița anunță că incendiul provocat de exploziile de la Crevedia a fost localizat, mai exact, flăcările nu se mai pot extinde.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE