Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse: Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia aparține fiului primarului din Caracal

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, în urma cărora 58 de persoane au fost rănite, aparține fiului primarului din Caracal, potrivit unor surse.

Este vorba despre Flagas SRL. Potrivit termene.ro, unul din acționarii firmei este Ionuț Daniel Doldurea, fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea.

Activitatea firmei ar fi fost suspendată de ISU din 2020. Primarul PSD din Caracal a recunoscut că firma care administrează depozitul aparține fiului său.

Potrivit site-ului Europa Liberă, firma a ajuns în proprietatea familiei Duldurea în 2006. În 2008, Ionuț Duldurea a modificat domeniul de activitate al firmei.

Ionuț Doldurea a fost consilier local în Caracal între anii 2008 și 2012, iar firma Flagas SRL apare trecută în declarația acestuia de interese.

Premierul Marcel Ciolacu a negat că l-ar cunoaște pe fiul primarului PSD din Caracal.

Jurnalist: Mai am eu o întrebare. Am înțeles că patronul stației GPL era membru PSD, știți ceva? Îl cunoașteți?

Marcel Ciolacu, premierul României: Am înțeles că este fiul unui primar. Dacă dumneavoastră credeți că președintele partidului știe cu ce se ocupă copiii primarilor, copiii membrilor sau ce membri au GPL, vă înșelați. Mulțumesc mult!

Instalația funcționa ilegal

Instalația GPL din Crevedia funcționa ilegal, au precizat pentru Euronews România surse din cadrul ISCIR (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Gaz).

Potrivit informațiilor Euronews România, autorizația firmei a fost anulată de ISU pentru că nu era conformă cu ce scria în acte. Firma era autorizată pentru pentru distribuția GPL pentru mașini, însă spațiul a fost modificat într-un depozit cu cisterne care nu respecta distanța de siguranță.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că societatea comercială unde s-au produs exploziile de la Crevedia nu avea documente sau autorizaţie de funcţionare.

"Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie. Ancheta este realizată de către Parchetul General. Bineînţeles, aici participă colegii de la de la poliţie şi de la pompieri, vor avea şi ei rolul lor, dar vom aştepta să vedem ce va ieşi. Clar, din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze. În mod normal firma nu avea activitate de fapt", a declarat Raed Arafat duminică, la Ministerul Afacerilor Interne.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE