Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful IPJ Constanța și-a dat demisia. Constantin Adrian Glugă, cercetat pentru negliență

Chestorul de poliție Constantin Adrian Glugă a demisionat, luni, din funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. De asemenea, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat, în urma raportului Corpului de Control privind tragedia rutieră de la 2 Mai, s-a luat decizia declanşării cercetării prealabile pentru neglijenţă faţă de Glugă.

"Raportul propune următoarele măsuri: declanşarea cercetării prealabile pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile abilitate de lege faţă de inspectorul şef de Poliţie Judeţeană Constanţa", a spus Predoiu, atunci când a prezentat concluziile raportului Corpului de Control al ministrului.

Mai mulți polițiști din Constanța, cercetați în cazul accidentului provocat de șoferul drogat

Predoiu a mai precizat că şeful IGPR va analiza şi dispune cu privire la declanşarea cercetării prealabile pentru neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a discuţiilor cu şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege, pentru mai mulţi lucrători de poliţie - un comisar şef de poliţie, adjunct al IPJ Constanţa, şeful Serviciului Rutier al IPJ Constanţa şi şeful Poliţiei Mangalia.

De asemenea, ministrul de Interne a mai precizat că șeful IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă, şi-a înaintat raportul privind încetarea exercitării funcţiei.

"În concluzie, voi sesiza comisiile de disciplină cu raportul şi îl voi transmite Parchetului", a afirmat Predoiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE